Μητροπολίτης Κονίτσης για απογραφή: «Η Ελληνική Κυβέρνηση να στρέψει την προσοχή της και στην Βόρειο Ήπειρο»

 
konitsis

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 04/10/23 - 17:59

“Είναι απόλυτη ανάγκη η Ελληνική Κυβέρνηση να στρέψει την προσοχή της και στην Βόρειο Ήπειρο και να ασκήσει όλη την επιρροή της στο καθεστώς του Έντι Ράμα ώστε να μη περάσουν οι μεθοδεύσεις του για την συρρίκνωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού”, τονίζει σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας,με αφορμή την απογραφή στην γειτονική χώρα.

Όπως επισημαίνει η ευθύνη της πολιτείας είναι μεγάλη εάν τυχόν αδρανήσει. “Χρέος της είναι να παρακινήσει και να βοηθήσει τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες να μεταβούν μέσα και να απογραφούν. Ακόμη δε, να ζητήσει και την δραστηριοποίηση της Επιτροπής της Ε.Ε., που χρηματοδοτεί την απογραφή για να επιβλέψει την ορθή πορεία της απογραφής”.

Ο κ.Ανδρέας καλεί τους Βορειοηπειρώτες κυρίως αυτούς που διαμένουν στην Ελλάδα, “να μην αδιαφορήσουν αν δεν θέλουν να σβήσει η πατρίδα τους διά παντός. Κάνω έκκληση στους αδελφούς μας να δώσουν το παρών σ’ αυτό το καθήκον. Γιατί, ανεξάρτητα από το τι θα πράξει η Ελληνική Κυβέρνηση, το χρέος και η ευθύνη των Βορειοηπειρωτών είναι μεγάλο. Τους θερμοπαρακαλώ και τους φωνάζω από τα βάθη της καρδιάς μου επειδή οι καιροί είναι ιδιαιτέρως δύσκολοι και για την Βόρειο Ήπειρο, γι’ αυτό πρόσχωμεν και πάλι πρόσχωμεν. Οι καιροί ου μενετοί”.

Υπενθυμίζεται οτι εδώ και δύο εβδομάδες έχει αρχίσει στην Αλβανία η απογραφή κατοίκων και περιουσιών με τη μειονότητα να έχει καταγγείλει στην Ε.Ε οτι η κυβέρνηση Ράμα δεν τηρεί τις νόμιμες διαδικασίες αφού στην ουσία "απαγορεύει" ερωτήσεις που αφορούν το θρήσκευμα και την εθνικότητα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ