Ο Αναστάσιος καλεί τους ορθόδοξους να πάρουν μέρος απογραφή

 
Ο Αναστάσιος καλεί τους ορθόδοξους να πάρουν μέρος απογραφή

Ενημερώθηκε: 14/10/21 - 14:32

'Έκκληση προς όλους τους ορθόδοξους της Αλβανίας απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.Αναστάσιος για να πάρουν μέρος στην απογραφή.

Όπως επισημαίνεται πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα καθώς δεν έχει αποτυπωθεί ακόμη ο ακριβής αριθμός των ορθοδόξων με αποτέλεσμα αυτοί να εμφανίζονται ως μειοψηφία με ποσοστό που περιορίζονταν στο 10%.

Στην έκκληση αναφέρεται:"Στην προηγούμενη απογραφή, δυστυχώς, δεν πήγαμε καλά. Διότι υπήρξε μια αδιαφορία εκ μέρους πολλών Ορθοδόξων. Δεν θέλω τώρα να αναφερθώ στο ότι πάρα πολλοί αποφάσισαν απλώς να μην μετάσχουν. Δεν λύνονται τα θέματα με την αποφυγή μετοχής. Όπως, επίσης, οι ερωτήσεις δεν ήταν πολύ σαφείς. Προσέξτε, λοιπόν, πάρα πολύ, να δείξετε ενδιαφέρον για να δώσετε τα στοιχεία τα σωστά σε αυτή την απογραφή".Όπως έχει ο ίδιος αναφέρει και σε παλαιότερες τοποθετήσεις του οι Ορθόδοξοι μπορεί να μην είναι πλειοψηφία στη χώρα, αλλά όμως δεν είναι μειοψηφία. Αποτελούν μια ισχυρή φωνή η οποία αγγίζει το 30 %.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος αυτή τη φορά καλεί τους πιστούς να δώσουν αυτή τη φορά τις απαντήσεις και να επιμείνουν σε τυχόν παραπλανητικές ερωτήσεις για την αποφυγή της καταγραφής του ότι είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι. "Ας φροντίσουμε εμείς να κάνουμε το χρέος μας. Να δώσουμε τις απαντήσεις και να επιμείνουμε όταν έρχεται αυτή η ερώτηση να λέμε το τι είμαστε. Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Γιατί πολλές φορές και αυτοί που ρωτούν σου λέει «προαιρετικό είναι. Θέλεις; Χρειάζεται;» Παρασύρουν δηλαδή στο να είμαστε σιωπηλοί. Δέστε με πολύ προσοχή αυτό το θέμα. Μην ξανά κάνουμε πάλι το λάθος της προηγούμενης φοράς".