Οργή και απειλές ιεραρχών κατά των βουλευτών που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

 
Mitropolites

Πηγή Φωτογραφίας: IS Photography (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ενημερώθηκε: 18/02/24 - 18:55

Μία από τις μεγαλύτερες ήττες στην ιστορία της υπέστη η Ελλαδική Εκκλησία στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Η ψήφιση του νομοσχεδίου συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδος καθώς πρόκειται για την πρώτη ορθόδοξη Εκκλησία στην οποία θεσμοθετείται κάτι τέτοιο.

δη υπάρχουν πολλοί ιεράρχες οι οποίοι εκτιμούν οτι η στάση του Αρχιεπισκόπου ήταν ήπια και ήδη σχεδιάζουν την επόμενη κινησή τους η οποία τοποθετείται χρονικά στις 25 Μαρτίου, την ημέρα της εθνικής εορτής. Πέραν των κηρυγμάτων οι ιεράρχες θα "επικρίνουν" τους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έμμεσα θα επιχειρήσουν να παρέμβουν στις ευρωεκλογές με πρώτους και καλύτερους τους "σκληροπυρηνικούς" του Αγίου Όρους.

Παράλληλα, η Εκκλησία της Ελλάδος ,έχει να αντιμετωπίζει και τις σλαβόφωνες Εκκλησίες και κυρίως τη Ρωσική η οποία ήδη την κατηγορεί για "μη αντίδραση.
Τον έντονο προβληματισμό του εξέφρασε στο καθιερωμένο μηνυμά του ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος ο οποίος κατηγόρησε τους βουλευτές οτι ψήφισαν συνειδητά για να υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν θα πουν ποτέ τη λέξη μάνα:«Τα παιδιά που γνωρίσαν μάνα και τα παιδιά που στερήθηκαν τυχόν την μάνα τους, αλλά υπάρχει πάντοτε στην ψυχή τους. Αυτή τη φορά όμως στην Ελλάδα, κάποιοι συνειδητά υπέγραψαν και ψήφισαν να υπάρξουν παιδιά που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τη μάνα που τα γέννησε και δεν θα πούνε ποτέ τη λέξη: “μαμά”, “μητέρα”. Τι κρίμα!»

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ.Ιερώνυμος μιλώντας στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" εκτόξευσε απειλές κατά των βουλευτών σχολιάζοντας ακόμη και τη στάση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. «Ντροπη! Ντροπή! Ντροπη!», είπε για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ενώ επιτέθηκε και τον κ.Μητσοτάκη: «Πραγματικά μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση εκείνο το χαμόγελο του πρωθυπουργού μόλις τον είδα προς το τέλος της διαδικασίας να κάθεται στα έδρανα της Βουλής».

Σχολιάζοντας τη στάση των βουλευτών ανέφερε: «Για όλους εκείνους που πήγαν κόντρα στον Θεό, στη φύση και στη λογική, και ψήφισαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το βδελυρότερο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε ποτέ από το ελληνικό κοινοβούλιο, εκφράζω τη βαθιά μου λύπη. Να ξέρουν ότι έκαναν ένα τεράστιο και ιστορικό λάθος που θα τους βαραίνει για πάντα. Οσα έκαναν, θα τα βρουν μπροστά τους. Θα καταλάβουν τι έπραξαν μετά από λίγα χρόνια, όταν θα έχουν ξεπεζέψει από το άλογο».

Σε ο,τι αφορά την παρουσία των βουλευτών στους ναούς κατά τις επίσημες τελετές και εορτές είπε «περιμένετε και θα δείτε…» αφήνοντας να εννοηθεί οτι θα υπάρχουν κυρώσεις.

Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος σε δηλώσεις του άσκησε και αυτός σκληρή κριτική στους βουλευτές: «Οι πολιτικοί εκλέγονται από τον Ορθόδοξο λαό για να ψηφίζουν νόμους. Είναι μέλη της Εκκλησίας. Έρχονται στους ναούς και λένε το Πιστεύω, το Πάτερ ημών. Υπάρχει ένα θέμα όμως με όσους ψήφισαν το νομοσχέδιο και θα το αντιμετωπίσει η Εκκλησία. Εφόσον είναι μέλη της Εκκλησίας ζουν με έναν τρόπο αντιεκκλησιαστικό. Βλέπουμε ανθρώπους που θέλουν να ονομάζονται Χριστιανοί, να αρνούνται στην πράξη αυτά που πρεσβεύει ο Χριστιανισμός. Όσοι ψήφισαν το νομοσχέδιο αναλαμβάνουν μια μεγάλη ευθύνη έναντι του Ορθοδόξου Λαού και του Θεού. Υπάρχουν οι νόμοι της Πολιτείας αλλά υπάρχουν και οι Πνευματικοί νόμοι. Κάποιοι χάρηκαν από το νομοσχέδιο αυτό αλλά η πλειοψηφία του κόσμου λυπήθηκε πολύ».

Και ενώ οι αντιδράσεις της Ελλαδικής εκκλησίας αναμένεται να συνεχιστούν , η πρώτη αντίδραση από ορθόδοξη Εκκλησία που αγγίζει τα όρια της εισπήδησης ήρθε από τη ρωσική Εκκλησία η οποία κατηγόρησε την Αθήνα οτι δεν κατάφερε να συσπειρώσει το ποιμνιό της:. «Αυτό που συνέβη είναι ένα τραγικό γεγονός για τον Ελληνικό λαό και την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία, έχοντας κρατική υπόσταση, αποδείχθηκε ότι δεν μπόρεσε να συσπειρώσει το ποίμνιό της για να αποτρέψει αυτή την ξεκάθαρη παραβίαση των παραδοσιακών ηθικών αρχών", αναφέρει σε δηλώσεις του ο Βαχτάνγκ Κιψίτζε, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Κιψίτζε τόνισε επίσης σε ότι παρόμοια «ολοκληρωτική πίεση» ασκείται σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία «αναγκάζονται να αποδεχθούν αυτή την ιδεολογία». Τόνισε δε ότι ολόκληρος ο Χριστιανικός πολιτισμός, συμπεριλαμβανομένων όλων των Εκκλησιών, βασίζεται στην παραδοσιακή ιδέα της οικογένειας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ