Συνάντηση Ιερώνυμου-Κασσελάκη το Σάββατο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

 
kasselakis ieronymos

Ενημερώθηκε: 12/01/24 - 18:50

Μετά την επίσκεψη στο Φανάρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Στέφανος Κασσελάκης θα περάσει την πόρτα της αρχιεπισκοπής το Σάββατο το πρωϊ όπου θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Η συνάντηση ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έρχεται σε μια περίοδο που στο πολιτικό -και όχι μόνο- πεδίο, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση, μονοπωλεί τη δημόσια σφαίρα.

Επίσης αποκτά ενδιαφέρον καθώς ο κ.Ιερώνυμος ήθελε να κρατήσει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ στην μετά Τσίπρα εποχή.Υπενθυμίζεται οτι ο κ.Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του για το θέμα είχε τονίσει : «Ακούμε τόσα πολλά που είμαστε ακόμα μπερδεμένοι», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. «Θα ακούσουμε ποια γραμμή θα ακολουθηθεί από την πολιτεία και στη συνέχεια θα πάρουμε και εμείς θέση», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή ο μητροπολίτης Κερκύρας κ.Νεκτάριος , ένας εκ των πιο σκληρών Ιεραρχών ( στην περίοδο του covid-19 είχε αντιδράσει έντονα με αποτέλεσμα να κατατεθεί σε βάρος του μήνυση) μιλώντας στην τηλεόραση του ACTION 24 TV για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών τόνισε ότι αναμένει και την θέση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος λέγοντας ότι περιμένει την σύγκλησή της για να αποφασιστεί μια ομόφωνη θέση για το θέμα.

“Η Εκκλησία τους αποδέχεται. Κανέναν δεν αποδιώκει, αλλά το να ευλογήσει η Εκκλησία ή να συμφωνήσει με αυτούς τους νόμους περί της τεκνοθεσίας ή και όλα τα άλλα τα οποία διαλύουν όχι μόνο την οικογένεια, αλλά την κοινωνική δομή του τόπου μας και της πατρίδας μας, δεν συμφωνεί η Εκκλησία”, είπε.

Ο κ.Νεκτάριος διευκρίνισε οτι δεν νομοθετεί η Εκκλησία: “Δεν ζητούμε να νομοθετήσουμε εμείς. Ούτε παρεμβαίνουμε στο έργο της πολιτείας, της νομοθεσίας. Αλλά, όπως είχα ζητήσει και από τον Πρωθυπουργό παλαιότερα, τον σεβασμό της συναλληλίας. Δηλαδή, η Εκκλησία έχει αυτήν την γραμμή και δεν μπορώ εγώ στους ανθρώπους μου να αλλάξω και να πω: “Κοιτάξτε, υπάρχει η οικογένεια η κανονική, η φυσική, αλλά υπάρχει και η οικογένεια προέρχεται από εκτροπή”. Ό,τι και να πείτε για μένα προσωπικά και οι άνθρωποι οι οποίοι αγαπούν τον Θεό και βιώνουν την αλήθεια του Χριστού, αισθάνονται ότι αυτή η οικογένεια δεν είναι φυσιολογική, αλλά είναι εκτροπή”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ