100 χρόνια ελεύθερη Θράκη: Όταν ο Παυλόπουλος είχε εντάξει τη Θρακική φορεσιά στις στολές της Προεδρικής φρουράς

100 χρόνια ελεύθερη Θράκη: Όταν ο Παυλόπουλος είχε εντάξει τη Θρακική φορεσιά στις στολές της Προεδρικής φρουράς
Ενημερώθηκε: 15/05/20 - 01:26

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται από την απελευθέρωση της μαρτυρικής Θράκης και την ένταξή της στον εθνικό κορμό. Οι άνδρες της Προεδρικής Φρουράς τίμησαν την επέτειο φορώντας την παραδοσιακή ενδυμασία της περιοχής. Να θυμίσουμε ότι την ένταξη της Παραδοσιακής Ενδυμασίας της Θράκης στις Παραδοσιακές Ενδυμασίες της Προεδρικής Φρουράς είχε αποφασίσει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στις 17/12/2019.

Στην δήλωσή του ο κ. Παυλόπουλος είχε πει τότε ότι «...Είναι μια σημαντική στιγμή και για την Προεδρική Φρουρά και για την Θράκη. Σήμερα, αποδίδουμε στην Θράκη αυτό που της αναλογεί. Και το πράττουμε στο πλαίσιο μιας εμβληματικής, κυριολεκτικώς, Επετείου: Συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση και την ένταξη της Θράκης μας στον Εθνικό μας Κορμό...».

Με αφορμή την αναφορά αυτή, αξίζει να θυμίσουμε ότι ο τέως Προέδρος της Δημοκρατίας, εκτός από την δήλωση για την Θράκη, είχε στείλει και ένα αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα λέγοντας ότι «Διατείνονται ότι είναι Ευρωπαίοι. Μακάρι να το εννοούσαν». Γιατί, όπως είχε επισημάνει ο κ. Παυλόπουλος «το να είσαι Ευρωπαίος είναι θέμα Ευρωπαϊκής συνείδησης και πίστης στις Αρχές της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού».