34χρονος μητροκτόνος: «Τη σκότωσα για να τη λυτρώσω»

 
mitroktonos-thessaloniki

Ενημερώθηκε: 25/04/23 - 14:51

Στον ανακριτή Κατερίνης οδηγήθηκε σήμερα ο 34χρονος μητροκτόνος που είχε δολοφονήσει τη μητέρα του στον Κορινό Πιερίας και στη συνέχεια μετέφερε και άφησε τη σορό της, στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.

«Τη σκότωσα για να τη λυτρώσω» ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος σύμφωνα με το δικηγόρο του Νικόλαο Πετρίδη. Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα είχε προβλήματα υγείας και ψυχολογικά θέματα ενώ επισήμανε την απουσία οικονομικών κινήτρων για τη δολοφονία της. Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, ο 34χρονος δούλευε και σταμάτησε τη δουλειά του για να φροντίσει τη μητέρα του. Σε καμία περίπτωση δεν αρνήθηκε την πράξη του, ούτε κρύφτηκε, γι’ αυτό άφησε και το μήνυμα στο σπίτι του ενώ προσπάθησε πολλές φορές να αφαιρέσει τη ζωή του στη συνέχεια αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο μητροκτόνος από τα κρατητήρια προχώρησε στις ακόλουθες δηλώσεις στο STAR:

«Αρχίζω να αντιλαμβάνομαι την πράξη μου σιγά σιγά. Δεν άντεχα να βλέπω τη μητέρα μου να υποφέρει από τους πόνους, δυστυχώς δέχτηκα μετά από τη δική της απαίτηση να της αφαιρέσω τη ζωή. Εκείνη μου το ζήτησε εδώ και πολύ καιρό και δεν περνούσε καν από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να κάνω εγώ εκείνη την πράξη. Μέχρι εκείνη την ημέρα που η μητέρα μου, μου είπε ότι ήρθε η ώρα να τη στείλω στον πατέρα μου, που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και πολλά χρόνια. Δυστυχώς, υπάκουσα στην εντολή της και αυτό σήμερα το μετανιώνω βαθιά» ανέφερε αρχικά ο μητροκτόνος.

«Επιχείρησα να θέσω τέλος στη ζωή μου αλλά δεν τα κατάφερα. Σκόπευα να παραδοθώ αλλά εντοπίστηκα πριν το κάνω. Περιπλανήθηκα σε πολλά και διαφορετικά σημεία για να μπορέσω να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου και αυτό που είχα κάνει και όχι για να κρυφτώ. Άλλωστε όλα τα σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης, όπως το όπλο και το σημείωμα που άφησα αποτυπώνει την ανάγκη μου να ομολογήσω και ουσιαστικά να βοηθήσω τις Αρχές στις έρευνες τους. Λυπάμαι που δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω, μακάρι να μην είχα βρει τη δύναμη να υπακούσω στην επιθυμία της να φύγει από τη ζωή» συνέχισε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ