Αγριεύει ο καιρός – Ερχεται χιονιάς και ακραία καιρικά φαινόμενα

Αγριεύει ο καιρός – Ερχεται χιονιάς και ακραία καιρικά φαινόμενα
Ενημερώθηκε: 25/11/16 - 19:41

Επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και τις χιονοπτώσεις από την Τρίτη, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε έκτακτο δελτίο που εξέδωσε την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, όπως προβλέπει, θα επηρεαστούν:

Το Σάββατο, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η ανατολική Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, το Ιόνιο (κυρίως οι νοτιότερες περιοχές), η Πελοπόννησος, η Στερεά, οι Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, πιθανόν η Θεσσαλία, τη Δευτέρα τα Δωδεκανησα.

Τη Δευτέρα τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές θα εξασθενήσουν σταδιακά.

Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, από την Τρίτηα αναμένονται θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, καθώς και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Άγρια μεταβολή του καιρού το Σάββατο... 

Μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα και την Πελοπόννησο και βαθμιαία επέκταση των βροχών από το μεσημέρι και μετά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα (εξαιρουμένων των περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), του Δυτικού Αιγαίου και πιθανόν της Δυτικής Κρήτης περιμένουμε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016. Πιθανότητα για κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στο Κεντρικό Ιόνιο, τη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 8 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 4 έως 15 βαθμούς), 15 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 19 βαθμούς στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη τοπικά έως τους 20 βαθμούς), 8 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 14 έως 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, λόγω αυξημένης υγρασίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με πιθανότητα βροχών τις βραδινές και νυκτερινές ώρες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ Η ΟΜΙΧΛΗ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 02 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ME ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ME 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΑΠΟ 04 ΕΩΣ 15 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ 08 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ:ΝΟΤΙΟI 3 ME 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 09 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟI 4 ME 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟI 4 ME 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟI 4 ME 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΗΤΗΤΑ Η ΟΜΙΧΛΗ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 3 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 09 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΙΡΟΣ 25/11/2016: Τοπικές νεφώσεις, βροχές στα δυτικά και τη νύχτα καταιγίδες στο Ιόνιο

Πανικός τα ξημερώματα από αγνώστους που πυρπόλησαν 7 αυτοκίνητα στα Πετράλωνα

Γαλλία: Μια νεκρή μετά από επίθεση σε οίκο ευγηρίας ιεραποστόλων - Καταζητείται ο δράστης!

Black Friday: Φρενίτιδα και στην Ελλάδα - Μαθητές κάναν κοπάνα από το σχολείο και στήθηκαν στις ουρές