Αλ. Λυκουρέζος: Κακώς συνδέθηκε το όνομά μου με τη «μαφία των φυλακών»

Αλ. Λυκουρέζος: Κακώς συνδέθηκε το όνομά μου με τη «μαφία των φυλακών»
Ενημερώθηκε: 23/04/19 - 08:28

«Μαφία των Φυλακών Κορυδαλλού»: «Ανακουφισμένος» δήλωσε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος αφέθηκε αργά χθες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στον εφέτη ειδικό ανακριτή, που ερευνά την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

«Δεν με αφορά η υπόθεση. Κακώς συνδέθηκε το όνομά μου» είπε ο κ. Λυκουρέζος μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι πίσω από τη σύλληψή του του υπήρξε «πολιτικός δάκτυλος» ο κ. Λυκουρέζος απάντησε πως δεν θέλει να επεκταθεί, καθώς, όπως είπε, «δεν είναι ώριμα τα πράγματα». Απαντώντας πάντως σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως «αναμφισβήτητα ορισμένες πηγές προσπάθησαν να δώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά» στη σύλληψή του.

Δήλωσε ακόμη πως θα επιμείνει στην αγωγή του κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, η δήλωση της οποίας, όπως είπε, ήταν «ατυχέστατη».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

«Χθες κατέθεσα αγωγή… Παρεβίασε κατά τρόπο βάναυσο άρθρο πρόσφατου νόμου, ο οποίος απαγορεύει και θεωρεί παράνομο σε κρατικούς φορείς να εκφράζονται κατά αυτό το δυσμενή τρόπο σε περιπτώσεις κατηγορουμένων πριν την αμετάκλητη (απόφαση)» σημείωσε ο ποινικολόγος και δικηγόρος, λίγες ώρες αφότου αφέθηκε ελεύθερρος με περιοριστικούς όρους. «Θα επιμείνω για να δει πως ήταν ατυχέστατη,  και ουσιαστικά το αρχικό κείμενο παραμένει με απόλυτη σαφήνεια κατά τρόπον βάναυσο» σχολίασε ο κ. Λυκουρέζος. 

Υπογράμμισε τέλος πως έχει εμπιστοσύνη στους κριτές του και εξέφρασε τη συγκίνησή του για το «μεγάλο κύμα υποστήριξης» που δέχθηκε.