Αντιδικία γονέων πίσω από την αρπαγή του 6χρονου Ράινερ

 
kifisia-rainer

Ενημερώθηκε: 26/05/22 - 09:34

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό του ανήλικου αγοριού από την περιοχή της Κηφισιάς. Ο Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, 6 ετών, απήχθη από έναν άνδρα με καλυμμένο πρόσωπο, που επιβίβασε με τη βία το παιδί σε λευκό βαν και εξαφανίστηκε.

Το όχημα νοικιάστηκε από εταιρεία στη λεωφόρου Συγγρού πριν από λίγα 24ωρα στο όνομα συγγενικού προσώπου του εξάρχρονου. Δύο άτομα - το ένα εξ' αυτών φορούσε κουκούλα - άρπαξαν τον εξάχρονο έξω από το σπίτι του στην οδό Σειρήνων.

Όλα δείχνουν ότι πίσω από την αρπαγή του παιδιού είναι η σύγκρουση των δύο γονιών για την επιμέλεια του αγοριού. Το ενδεχόμενο να εμπλέκεται ο Νορβηγός πατέρας στην υπόθεση εξαφάνισης του παιδιού του, ενισχύεται από το γεγονός ότι το βαν με το οποίο απήχθη ο 6χρονος είχε ενοικιαστεί από τον γαμπρό του πατέρα.

Το περιστατικό ερευνούν η ΕΛ.ΑΣ. και το «Χαμόγελο του Παιδιού». Παράλληλα, για την υπόθεση ενημερώθηκαν και οι συνοριακές αρχές, καθώς είναι πολύ πιθανό να γίνει προσπάθεια να βγάλουν το παιδί στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας, Χρήστο Οικονομάκη, οι προσπάθειες της γυναίκας να επικοινωνήσει με τον Νορβηγό πατέρα του παιδιού της παραμένουν άκαρπες καθώς βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη μαζί του για την επιμέλεια του παιδιού ενώ οι φόβοι ο 6χρονος να έχει διαφύγει στο εξωτερικό με τους απαγωγείς του είναι μεγάλοι. Ο κ.Οικονομάκης κάνει λόγο για μια προσχεδιασμένη και καταδρομική διαδικασία απαγωγής του παιδιού που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του.

«Έχουμε στείλει έγγραφα στους δικηγόρους που εκπροσωπούν τον πατέρα και στην Ελλάδα και στη Νορβηγία, χωρίς να έχουμε λάβει κάποια ουσιαστική απάντηση ενώ στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουμε προσπαθήσει κι εμείς αλλά και η μητέρα να επικοινωνήσει με τον πατέρα, δεν έχει ανταποκριθεί. Το τηλέφωνό του είναι κλειστό. Το ίδιο συμβαίνει και με το περιβάλλον του πατέρα», λέει ο κ. Οικονομάκης και προσθέτει:

«Οι αστυνομικές αρχές, η εισαγγελία και το «Χαμόγελο του Παιδιού» συνέδραμαν από την πρώτη στιγμή και πιστεύω ότι περιορίστηκε ο χρόνος διαφυγής. Όμως δεν αποκλείεται να έχουν διαφύγει. Θέλω να υπενθυμίσω, ότι τρόπος διαφυγής δεν είναι μόνο τα αεροπλάνα, υπάρχει το οδικό δίκτυο, πλωτά μέσα και από ότι φάνηκε αυτή η παράνομη διαδικασία, όποιος και να την έκανε ήταν καταδρομική. Προφανώς ήταν προσχεδιασμένη και δεν ήταν διαδικασία της στιγμής. Προφανώς υπήρχε παρακολούθηση της οικείας για να ξέρουν πότε ακριβώς θα λείψει η μητέρα από το σπίτι. Έχω την εντύπωση ότι ακόμα κι αν δεν άνοιγε ο μικρός την πόρτα, θα έμπαιναν και θα αφαιρούσαν το παιδί από τη μητέρα. Ο τρόπος χρήσεως μισθωμένου οχήματος και γρήγορης εγκατάλειψής του, φανερώνει ότι υπάρχει σύστημα και τακτική που εκφεύγει του Νόμου. Το παιδί κινδυνεύει» λέει ο δικηγόρος της μητέρας, Χρήστος Οικονομάκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ