Αντιδράσεις στη Μακεδονία για το συνέδριο του «Ουράνιο τόξου» που ζητά αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας»

Αντιδράσεις στη Μακεδονία για το συνέδριο του «Ουράνιο τόξου» που ζητά αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας»
Ενημερώθηκε: 13/11/18 - 10:41

Αντιδράσεις προκάλεσε το 3ο συνέδριο του κόμματος "Ουράνιο Τόξο" (σ.σ. Vinozito) στο χωριό Ξινό Νερό της Φλώρινας στη δυτική Μακεδονία όσο και ο τόπος που αυτό πραγματοποιήθηκες

Το Ουράνιο Τόξο που συνεδρίασε στο Ξινό Νερό της Φλώρινας, σε αίθουσα που παραχώρησε ο Δήμος Αμυνταίου ζητά αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας.

Θέλοντας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη διοργάνωση του συνεδρίου του κόμματος, το οποίο μιλά για σλαβόφωνη "μακεδονική" μειονότητα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, μία ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκαν στην επαρχιακή οδό που συνδέει το Αμύνταιο με το Ξινό Νερό.

Ωστόσο, η αστυνομία έχει στήσει φραγμούς σε διάφορα σημεία πέριξ του επαρχιακού δρόμου που οδηγεί στο Ξινό Νερό, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο έντασης.

Παράλληλα, η πρώην βουλευτής Κοζάνης και νυν πρόεδρος του κόμματος "Μέτωπο Νίκης" Ραχήλ Μακρή είχε καταδικάσει από προχθές τη διεξαγωγή του συνεδρίου του "Ουράνιου Τόξου" στο Ξινό Νερό Φλώρινας κατηγορώντας μάλιστα τον δήμαρχο Αμυνταίου, Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη, ότι έδωσε άδεια για την ανάρτηση του πανό.

 

Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος Αμυνταίου ξεκαθάρισε μέσω του makthes.gr ότι "άδεια για ανάρτηση πανό δεν έχουμε δώσει. Δεν κατέθεσαν (σ.σ. το Ουράνιο Τόξο) καμία αίτηση στο δήμο και είναι και θέμα της αστυνομίας πλέον πώς θα διαχειριστεί αυτό το θέμα". 

Δίνοντας εικόνα από την περιοχή, ο δήμαρχος Αμυνταίου λέει ότι "ήμουν στην πλατεία στο Αμύνταιο και είδα μια ομάδα από Χρυσαυγίτες οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το ότι γίνεται το συνέδριο του "Ουράνιου Τόξου", ερωτηθείς για τους διαδηλωτές επί της οδού Αμυνταίου-Ξινού Νερού.

Την ίδια ώρα, "η αστυνομία, η παρουσία της είναι παντού, έχουν απομονώσει από παντού το Ξινό Νερό" επισημαίνει ο κ. Θεοδωρίδης και καταλήγει λέγοντας ότι τα πράγματα "είναι ήρεμα. Λέει ο καθένας την άποψή του".