Απίστευτη κρητική πατέντα για το μάζεμα ελιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτη κρητική πατέντα για το μάζεμα ελιάς (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 22/11/17 - 10:17

Έχει έρθει αυτή η εποχή του χρόνου όπου στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, μαζεύουν τις ελιές. Τον πιο πολύτιμο καρπό που παράγει η χώρα μας και ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Μεσογείου. Το ελληνικό λάδι που είναι ασύγκριτο με οποιαδήποτε άλλη χώρα, και στο μόνο που διαφωνούμε είναι ποια περιοχή βγάζει το καλύτερο. Λέσβος, Κρήτη ή Πελοπόννησος; Παρόλα αυτά το μάζεμα της ελιάς παραμένει μέχρι και σήμερα μια ιδιαίτερα κοπιαστική εργασία, αλλά κάποιοι πανέξυπνοι Κρητικοί είχαν μια εξαιρετική ιδέα.

Μία έξυπνη πατέντα Κρητικών μπορεί να βάλει τέλος στην κούραση με το τράβηγμα των πανιών και τις ελιές που χάνονται κατά την μετακίνησή τους, ενώ αποδεικνύεται σωτήρια για χωράφια με κλίση. Το ελαιόδιχτο ή ελαιόδιχτο - «αράχνη» είναι μία πρωτότυπη κατασκευή για εύκολο άπλωμα διχτυών ελαιοσυλλογής.

ΤΡΟΜΟΣ!ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΟΑΣΑ ΤΥΛΙΧΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Όπως θα δείτε στο βίντεο που παραθέτουμε, το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται δεύτερο άτομο για το άπλωμα, δεν επηρεάζεται από χόρτα ή τον αέρα και δεν πατάς πάνω στις ελιές. Τέλος, συνδυάζει με δονητικά ελαιοραβδιστικά, χτένια ή ράβδισμα με καλάμι.

ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΝΔΡΑΣ