Αποκλειστικό: Δυσαρέσκεια των εισαγγελέων για τις διαρροές στοιχείων της έρευνας για τη φονική φωτιά στο Μάτι

 
Αποκλειστικό: Δυσαρέσκεια των εισαγγελέων για τις διαρροές στοιχείων της έρευνας για τη φονική φωτιά στο Μάτι

Ενημερώθηκε: 26/08/18 - 23:35

Του Σπύρου Παπαδάκη ([email protected])

Το “thepressroom.gr” ήταν το πρώτο ΜΜΕ που αποκάλυψε την ανωμοτί κλήτευση υψηλά ιστάμενων αξιωματικών του Π.Σ. προκειμένου να συμβάλουν στην έρευνα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και να χυθεί άπλετο φως στα αίτια που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη εθνική καταστροφή εν καιρώ ειρήνης.

Η έρευνα που διέταξε η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο με την υποσημείωση να διερευνηθούν τα πάντα σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο δεκάδες πολίτες και στη καταστροφή περιουσιών δημιούργησε τριγμούς στη φυσική ηγεσία του Π.Σ.

Μάλιστα ο ανώτατος Αξιωματικός που έχει οριστεί ως πραγματογνώμονας από την εισαγγελία, αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την έκθεσή του τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Οι πληροφορίες του “thepressroom.gr” λένε πως η επαφή του με τους εισαγγελείς είναι σχεδόν καθημερινή και τους ενημερώνει κάθε φορά που η έρευνά του προσκρούει πάνω σε ευθύνες Αξιωματικών ή άλλων προσώπων. Με αυτό τον τρόπο η εξέταση μαρτύρων προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς ενώ κάτω από άκρα μυστικότητα έχει καταθέσει και ο νυν αρχηγός.

Οι εισαγγελείς μάλιστα δεν δίστασαν να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για τη δημοσιοποίηση της τεχνικής έκθεσης ιδιώτη πραγματογνώμονα που έχει προσληφθεί μέσω δικηγόρου για λογαριασμό οικογενειών της πληγείσας περιοχής.

Η κατά τα λοιπά άρτια – όπως λένε οι ειδικοί – έκθεση, στην οποία γίνεται αναφορά στον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά και τους λόγους που έφτασε τόσο γρήγορα μέχρι τη θάλασσα, δεν περιγράφει τις καθαρά εσωτερικές λειτουργίες του Κέντρου επιχειρήσεων.

“Δεν καλύπτουμε κανένα...”

Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός έχει ήδη στα χέρια της τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “ thepressroom.gr ” σημαντικός αριθμός από αυτούς που έχουν ήδη καταθέσει ανωμοτί θα βρεθούν στη θέση του κατηγορουμένου.

Αυτό που διατυμπανίζεται στις τάξεις των ανδρών του Π.Σ. είναι πως πλέον επιβάλλεται να αποδοθούν ευθύνες: “Αν η πολιτική ηγεσία είχε σθένος και είχε καταλάβει τι έχει συμβεί, τότε θα έπρεπε να έχει ξηλώσει τους πρώτους πέντε στην ιεραρχία”, τονίζει στο “thepressroom.gr” “μπαρουτοκαπνισμένος” από τις φωτιές αξιωματικός και συνεχίζει: “Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε μια παρέα που θέλει σώνει και καλά να σώσει τον τάδε ή τον δείνα αρχηγό ή υπαρχηγό να ακυρώσουν τον ηρωισμό των χιλιάδων αντρών και εθελοντών που κάθε καλοκαίρι δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες”, καταλήγει.

Στην ερώτηση του “thepressroom.gr”, “που οφείλεται αυτή η συμπεριφορά;”, η απάντησή του μας εκπλήσσει. Όχι για κάτι που δεν είναι γνωστό αλλά επειδή δεν το ακούς από άντρα της δικής του βαθμίδας: “Είναι οι ήρωες - όπως τους λέει ο κόσμος – πραγματικοί ήρωες, που ορμάνε στις φλόγες και ξέρουν πως “συμπεριφερεται” μια φωτιά και είναι και αυτοί που κάθονται έξω από τα υπουργικά γραφεία και περιμένουν πως και πως θα ανέβουν στην ιεραρχία και κάποια στιγμή να μπουν και στη Βουλή. Και αυτό δεν είναι μόνο δικό μας φαινόμενο... συμβαίνουν σε όλες τις ένστολες υπηρεσίες”.

Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια της εισαγγελίας και έφτασαν και στο “thepressroom.gr” κάνουν λόγο για συντονισμένες διαρροές από ηγετικά κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος. Μάλιστα, λένε συγκεκριμένα πως η διαρροή του βίντεο που δείχνει από που ξεκίνησε η φωτιά και έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα Καθημερινή, είχε κατασχεθεί από την Διεύθυνση Εγκλημάτων Αντιμετώπισης Εμπρησμού και ελάχιστοι άνθρωποι είχαν πρόσβαση σε αυτό ή γνώριζαν την πληροφορία ότι από όλα τα βίντεο που υπήρχαν, αυτό είναι το επίμαχο και το πιο σημαντικό.

Όλα τα παραπάνω διερευνώνται από την Δικαιοσύνη και αυτό που λένε εμφαντικά, είναι πώς αυτή τη φορά το μαχαίρι θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο...

Δείτε το επίμαχο βίντεο: