Αστυνομικοί Κοζάνης για τα επεισόδια στην Πτολεμαΐδα: «Για άλλη μια φορά η Αστυνομία έγινε σάκος του μποξ»

Αστυνομικοί Κοζάνης για τα επεισόδια στην Πτολεμαΐδα: «Για άλλη μια φορά η Αστυνομία έγινε σάκος του μποξ»
Ενημερώθηκε: 27/02/19 - 20:17

Με ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, αναφέρεται στα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης (27/2) στην Πτολεμαϊδα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, και καταγγέλλει ότι «για άλλη μια φορά η Αστυνομία έγινε σάκος του μποξ».

Παράλληλα σημειώνει πως «η κυβέρνηση κατόρθωσε να εξοστρακίσει τη λαϊκή οργή και να τη στείλει στον πλέον ευάλωτο, σε αυτόν που έχει την υποχρέωση να εκτελέσει αδιαμαρτύρητα τις εντολές που δέχεται» και καταλήγει: «εν κατακλείδι σταματήστε να μας βάζετε να κάνουμε τον «στόχο» για να δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο αυτοί οι οποίοι νομοθετούν κάθε μέρα εναντίον του ελληνικού λαού».

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ένας πολίτης και τέσσερις αστυνομικοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης: 

 

«Eκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σήμερα 27-02-2019 κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη στην Σχολή Πυροσβεστών Εορδαίας Κοζάνης. Για άλλη μια φορά η Αστυνομία έγινε σάκος του μποξ. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση κατόρθωσε να εξοστρακίσει τη λαϊκή οργή και να τη στείλει στον πλέον ευάλωτο, σε αυτόν που έχει την υποχρέωση να εκτελέσει αδιαμαρτύρητα τις εντολές που δέχεται.

Η συνταγή δοκιμασμένη και για αυτούς που την εφαρμόζουν επιτυχημένη. Το αστυνομικό προσωπικό μπαίνει ανάμεσα από τους πολίτες και την κυβέρνηση, η οργή εκτονώνεται πάνω στα κράνη, τις ασπίδες και τα κεφάλια των αστυνομικών και η ζωή συνεχίζεται. Εν τω μεταξύ υπάρχουν τραυματίες πολίτες και αστυνομικοί (4 συνάδελφοι) Έχουμε εκφράσει πολλάκις την άποψή μας για τη σχέση που πρέπει να έχει η Αστυνομία με τους πολίτες. Ο ρόλος της αστυνομίας είναι ιερός σε μια δημοκρατία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται μέσο εκτόνωσης της οποιασδήποτε πολιτικής πίεσης. Είμαστε υπηρέτες της Δημοκρατίας και όχι πραιτωριανοί, όπως πλέον μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού μας κατηγορεί.

Δε θα αναφερθούμε εκτενώς στα όποια επιχειρησιακά λάθη έγιναν.

Αυτά διασαφηνίζονται μέσα από υπηρεσιακές διαδικασίες. Το μόνο που θα επισημάνουμε είναι ότι όταν διατίθενται 200 και πλέον αστυνομικοί (που τη δεδομένη στιγμή θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας) για την επίσκεψη της υπουργού, έχουμε την απαίτηση τουλάχιστον η διαχείρισή τους να γίνει ορθολογικά ώστε να προστατεύονται οι πολίτες και οι αστυνομικοί. Το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν δικαιώνει κανέναν.

Εν κατακλείδι σταματήστε να μας βάζετε να κάνουμε τον «στόχο» για να δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο αυτοί οι οποίοι νομοθετούν κάθε μέρα εναντίον του ελληνικού λαού».

 

Κοζάνη: Επεισόδια στην ομιλία της Ολγας Γεροβασίλη - Δύο τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)
 

1

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στην Πτολεμαΐδα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ομάδας πολιτών στο περιθώριο της επίσκεψης της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ολγας Γεροβασίλη στην περιοχή για την ορκωμοσία των αποφοίτων της Σχολής Πυροσβεστικής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολίτες συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν από νωρίς στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή.

Αποτέλεσμα των συγκρούσεων ήταν να τραυματιστούν ένας πολίτης και ένας αστυνομικός. 

Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τη διαφωνία τους με τη Συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό.

Οι συγκεντρώμενοι φώναζαν «προδότες», «η Μακεδονία είναι ελληνική», «γερά-γερά στα χνάρια του Μελά» και «Τσίπρα προδότη» όταν συγκρούστηκαν με τις ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που βρισκόταν από νωρίς εκεί για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο οι διαδηλωτές να φτάσουν προς το σημείο που βρισκόταν η κυρία Γεροβασίλη.

Κατά πληροφορίες, ο πολίτης έχει μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας καθώς έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από kozanilife.gr.