Αυτός είναι ο Νιγηριανός που έσπαγε στο ξύλο γριούλες και τις λήστευε (ΦΩΤΟ)

 
Νιγηριανός-εφιάλτης για ηλικιωμένες γυναίκες

Ενημερώθηκε: 14/03/17 - 17:52

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία 32χρονου Νιγηριανού, ο οποίος είχε συληφθεί στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Ο 32χρονος κινούνταν κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα και αναζητούσε υποψήφια θύματα (κυρίως γυναίκες), σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών, που πραγματοποιούσαν συναλλαγές. Στη συνέχεια, τις ακολουθούσε διακριτικά και τη στιγμή που εισέρχονταν στις πολυκατοικίες που διαμένουν, τις αιφνιδίαζε και ασκώντας υπέρμετρη σωματική βία, μη διστάζοντας μερικές φορές να τις τραυματίσει, τους αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα που φορούσαν, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Μάλιστα, κατά την στιγμή της σύλληψής του ο κατηγορούμενος αντιστάθηκε σθεναρά, απώθησε βίαια τους αστυνομικούς και επιχείρησε να διαφύγει.

Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει με την προαναφερόμενη μέθοδο 14 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, εκ των οποίων, 9 στην περιοχή της Κυψέλης, δύο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μία στην περιοχή των Αμπελοκήπων, μία στην περιοχή της Ομόνοιας και μία στην περιοχή του Κολωνακίου. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί το 2013 για τα ίδια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Βγήκε από την φυλακή και συνέχισε με το ακριβώς ίδιο τρόπο και την ίδια μεθοδολογία, στην ίδια περιοχή και με την ίδια σκληρότητα τις επιθέσεις του, σε βάρος ηλικιωμένων.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της ληστείας τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή και της αντίστασης.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, στην διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695537 και 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σχετικά Θέματα:

Νιγηριανός τσάκιζε στο ξύλο ηλικιωμένες για να της ληστέψει, σε Άγιο Παντελεήμονα και Κυψέλη