Νιγηριανός τσάκιζε στο ξύλο ηλικιωμένες για να της ληστέψει, σε Άγιο Παντελεήμονα και Κυψέλη

 
Νιγηριανός τσάκιζε στο ξύλο ηλικιωμένες για να της ληστέψει, σε Άγιο Παντελεήμονα και Κυψέλη

Ενημερώθηκε: 14/03/17 - 17:41

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Συνελήφθη στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, ένας 32χρονος Νιγηριανός για ληστείες κατ' εξακολούθηση από τις οποίες επήλθε βαρύτατος τραυματισμός προσώπου, από ιδιαίτερα επικίνδυνο δράστη που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, βαριά σωματική βλάβη και αντίσταση.

Κατά την στιγμή της σύλληψής του ο κατηγορούμενος αντιστάθηκε σθεναρά, απώθησε βίαια τους αστυνομικούς και επιχείρησε να διαφύγει. Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς κατά το τελευταίο δίμηνο, στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών, διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων από τους οποίους, με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσε τιμαλφή και χρηματικά ποσά.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 32χρονος κινούμενος κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, αναζητούσε υποψήφια θύματα (κυρίως γυναίκες), σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών, που πραγματοποιούσαν συναλλαγές.

Στη συνέχεια, τις ακολουθούσε διακριτικά και τη στιγμή που εισέρχονταν στις πολυκατοικίες που διαμένουν, τις αιφνιδίαζε και ασκώντας υπέρμετρη σωματική βία, μη διστάζοντας μερικές φορές να τις τραυματίσει, τους αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα που φορούσαν, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει με την προαναφερόμενη μέθοδο 14 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, εκ των οποίων, 9 στην περιοχή της Κυψέλης, δύο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μία στην περιοχή των Αμπελοκήπων, μία στην περιοχή της Ομόνοιας και μία στην περιοχή του Κολωνακίου. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί το 2013 για τα ίδια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Βγήκε από την φυλακή και συνέχισε με το ακριβώς ίδιο τρόπο και την ίδια μεθοδολογία, στην ίδια περιοχή και με την ίδια σκληρότητα τις επιθέσεις του, σε βάρος ηλικιωμένων...

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.