Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Αύριο νέα κατάθεση της 24χρονης Γεωργίας - Επεκτείνεται και στην Κύπρο η έρευνα για μαστροπεία

 
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Αύριο νέα κατάθεση της 24χρονης Γεωργίας - Επεκτείνεται και στην Κύπρο η έρευνα για μαστροπεία

Ενημερώθηκε: 20/01/22 - 08:47

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Και στην Κύπρο επεκτείνονται οι έρευνες για κυκλώματα μαστροπείας, στον απόηχο της καταγγελίας της 24χρονης Γεωργίας ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης

Χτεο μεσημέρι, η υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Στέφη Δράκου, επιβεβαίωσε ότι ο αρχηγός της τοπικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα, εργάζεται ήδη προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των καταγγελιών που αφορούν κύκλωμα που δρα στην Ελλάδα και στην Κύπρο και σχετίζεται με την καταγγελία της 24χρονης .

Η Αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία ή στοιχεία, που να εμπλέκουν την Κύπρο σε τέτοιο κύκλωμα, δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, ερωτηθείς από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ). «Έχουν δοθεί οδηγίες για διερεύνηση των πληροφοριών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας», πρόσθεσε σύμφωνα με την «Καθημερινή Κύπρου».

Είπε, επίσης, ότι για τη διερεύνηση των πληροφοριών αυτών, θα γίνει και επικοινωνία μέσω της Ιντερπόλ Λευκωσίας προς την Ιντερπόλ Αθήνας «για να μας παρέχουν οποιαδήποτε πληροφόρηση για οποιαδήποτε ενδεχόμενη εμπλοκή ή οποιαδήποτε ενδεχόμενα αδικήματα διαπράττονται και στην Κύπρο αναφορικά με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, οι οποίες για μας είναι πάρα πολύ σοβαρές πληροφορίες, τις οποίες διερευνούμε με κάθε σοβαρότητα», όπως ανέφερε.

Όσον αφορά την καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας, περισσότερο φως στην εν λόγω υπόθεση, πάντως, αναμένεται να ρίξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η 24χρονη καταγγέλλουσα, τα αποτελέσματα των οποίων δεν έχουν παραδοθεί ακόμα στην Ελληνική Αστυνομία.

Το δείγμα ούρων που ελήφθη από την 24χρονη πρόκειται να αποσταλεί σε ειδικό εργαστήριο της Ελβετίας διότι εκεί υπάρχει πλήρως ενημερωμένη λίστα με όλες τις ουσίες που κυκλοφορούν, ναρκωτικές και διεγερτικές.

Στόχος, μάλιστα, είναι να διασφαλιστούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και να υπάρχει πλήρης εικόνα για το τι ουσίες κυκλοφορούσαν στο αίμα της κοπέλας.

Τα αποτελέσματα των τοξκολογικών εξετάσεων θα καθορίσουν την ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων, με ενδεχόμενη αναβάθμιση των κατηγοριών.

Σημειώνεται πως ο 27χρονος που συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με όρους μετά την καταγγελία της 24χρονης είναι ο Β. Λ., ενώ στην υπόθεση έχει εμπλακεί και το όνομα του αδελφού του, Ε.. Τα δύο αδέλφια είναι μέλη της ευρύτερης επιχειρηματικής οικογένειας Κυπρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε ωστόσο και τρίτο άτομο, ο Κ.Π., γιος εφοπλιστή από τον Πειραιά.

Σε νέα κατάθεση καλείται η 24χρονη

Νέα κατάθεση καλείται να δώσει την Παρασκευή η 24χρονη. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η κατάθεση θα γίνει παρουσία ψυχολόγου, για να μπορεί να εκτιμηθεί και να αξιολογηθεί η κατάθεσή της.

Επίσης, ο κ. Ζιώγας αναφέρθηκε στην ιατροδικαστική εξέταση, η οποία, όπως είπε, έγινε την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, και δείχνει ότι στους μηρούς της υπάρχουν εκχυμώσεις.

«Υπάρχουν σημάδια από βία, γιατί, όπως ισχυρίστηκε, αφού δεν αντιλαμβανόταν τι γινόταν, δεν είχε τη δυνατότητα να προβάλει αντίσταση» εξήγησε ο δικηγόρος, ενώ αναφορικά με την τοξικολογική εξέταση τόνισε ότι τα αποτελέσματα αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της.

Όσον αφορά την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, αφορά το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης που αφορά στην διερεύνηση της πιθανότητας ύπαρξης κυκλώματος μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών.

Για την υπόθεση του βιασμού, για να διαταχθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου, πρέπει να μετατραπεί το πλημμέλημμα σε κακούργημα. Ως εκ τούτου, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί εάν όντως κάποιοι έριξαν ουσίες στο ποτό της 24χρονης, οπότε αυτομάτως το αδίκημα μετατρέπεται σε κακούργημα. Σε αυτή την περίπτωση θα αρθεί με εισαγγελική παραγγελία το τηλεφωνικό απόρρητο σε όλους τους εμπλεκόμενους.