Βροχή τα αιτήματα για κήρυξη δήμων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

 
Βροχή τα αιτήματα για κήρυξη δήμων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ενημερώθηκε: 17/06/23 - 15:21

Στο στόχαστρο της ισχυρής βροχόπτωσης που ξεκίνησε τα ξημερώματα και πλήττει όλη τη Βόρεια Ελλάδα, βρέθηκε η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με πολλές περιοχές της να έχουν πληγεί σημαντικά. Ως αποτέλεσμα, τα αιτήματα από τους τοπικές άρχοντες για να κηρυχθούν οι περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πέφτουν βροχή.

«Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 νωρίς το πρωί θα αποστείλω στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όλα τα αιτήματα που μου έχουν ήδη κατατεθεί και όσα ενδεχομένως θα ακολουθήσουν, αφού τα ακραία καιρικά φαινόμενα φαίνεται ότι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, αλλά και αύριο», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης. Σημείωσε ότι μέχρι στιγμής αιτήματα κήρυξης των δήμων τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχουν κατατεθεί από τους Καστοριάς, Εορδαίας, Άργος Ορεστικού και Αμυνταίου.

Πάντως, όπως επισήμανε ο κ. Κασαπίδης, ο οποίος βρίσκεται επί ποδός πραγματοποιώντας επισκέψεις σε διάφορες περιοχές προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος την κατάσταση που επικρατεί, «υπάρχουν ήδη μεγάλα προβλήματα από την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ