Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες Νοτιοδυτικά των Παξών

Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες Νοτιοδυτικά των Παξών
Ενημερώθηκε: 11/01/20 - 14:03

Συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων που πραγματοποιείται από το πρωί του Σαββάτου από το λιμενικό σώμα. 

Μέχρι τώρα έχουν περισυλλεγεί 21 αλλοδαποί σώοι και έχουν ανασυρθεί δώδεκα 12 σοροί όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση "το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των Παξών. Για το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν έξι (06) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο (02) ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. έχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί (σώοι), εκ των οποίων τρεις (03) μεταφέρονται με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο ΑΚΤΙΟ, προς παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ενώ έχουν ανασυρθεί και δώδεκα (12) σοροί, αγνώστων λοιπών στοιχείων"

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.