Χαμός στην επίσκεψη του Ερντογάν στην Γαλλία: Δεν θα σας ικετεύουμε!

 
Απρόσμενη εξέλιξη είχε η κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά την συνάντησή τους (ΦΩΤΟ)

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ενημερώθηκε: 08/01/18 - 16:30

Στην επίσκεψη του Τούρκου πρόεδρου Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν στην Γαλλία συζητήθηκε ναι μεν η αμυντική συνεργασία με τη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Γαλλία, μόνο που συνέβησαν κι άλλα...όμορφα.

Εμανουέλ Μακρόν

Τον Νοέμβριο, η Τουρκία υπέγραψε μια δήλωση προθέσεων με τη Γαλλία και την Ιταλία για συνεργασία σε κοινά αμυντικά προγράμματα, μόνο που η αγαστή συνεργασία των δύο χωρών επισκιάστηκε έντονα στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οστο Παρίσι, όταν οι ομιλίες έφτασαν στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Εμανουέλ Μακρόν επισήμανε στον Τούρκο ομόλογό του ότι οι δημοκρατικές χώρες πρέπει να σέβονται το κράτος δικαίου στη μάχη που δίνουν εναντίον της τρομοκρατίας, ενώ διατύπωσε την ανησυχία του για την τύχη των φυλακισμένων σπουδαστών, εκπαιδευτικών και δημοσιογράφων στην Τουρκία.

«Οι δημοκρατίες μας πρέπει με σθένος να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην τρομοκρατία… Αλλά την ίδια ώρα οι δημοκρατίες μας πρέπει να προστατεύουν πλήρως το κράτος δικαίου» δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Επίσκεψη Ερντογάν στη Γαλλία: Τι περιλαμβάνει η ατζέντα του Τούρκου Προέδρου;

Επιπλέον, ο Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία δεν επιτρέπουν καμία πρόοδο στη διαδικασία ένταξης της Άγκυρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα ήταν υποκριτικό να προσποιούμαστε ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις συνομιλίες με την ΕΕ, τόνισε.

Ήταν η στιγμή που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε… μπαρούτι, τονίζοντας πως η Τουρκία έχει «κουραστεί» να περιμένει το ενδεχόμενο ένταξής της στην ΕΕ. «Δεν μπορούμε να ικετεύουμε συνεχώς για την είσοδό (μας) στην ΕΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα πιο μακρυά από την Ευρώπη η Τουρκία-Κόλαφος η έκθεση προόδου της ΕΕ

Τα έβαλε και με δημοσιογράφο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας άρχισε ξανά να… βγάζει καπνούς, όταν Γάλλος δημοσιογράφος τον ρώτησε για τα όπλα στη Συρία.
Ο Ερντογάν έγινε έξω φρενών απαντώντας: «Μιλάτε σαν γκιουλενιστής. Υποστηρικές του Γκιουλέν έκαναν αυτές τις επιχειρήσεις και τώρα είναι στη φυλακή. Γιατί δεν ρωτάτε και τις ΗΠΑ για τα όπλα που έστειλαν στη Συρία; Μάθετε να μην μιλάτε σαν γκιουλενιστής».

Δείτε την στιγμή που τα βάζει με τον δημοσιογράφο: