Χάος: Εγκλωβισμένοι πάνω από 4 ώρες στην Αθηνών-Λαμίας

Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών-Λαμίας λόγω του χιονιά-Δόθηκε σε κυκλοφορία το ρεύμα στο ύψος του Μαρτίνου, όπου είχαν εγκλωβιστεί εκατοντάδες αυτοκίνητα-Πού χρειάζονται αλυσίδες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 22/12/17 - 21:22

Ατέλειωτο χάος επικράτησε και επικρατεί και στις δύο μεγάλες εθνικές οδούς λόγω της κακοκαιρίας.

Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου, οδηγοί παρέμεναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους για τουλάχιστον 4 ώρες, καθώς είχαν διπλώσει νταλίκες λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου από τη χιονόπτωση. Μεγάλα προβλήματα παραμένουν και στο ύψος της Τραγάνας, στις στροφές της Μαλεσίνας και του Θεολόγου, από την περιοχή του Μαρτίνου.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Τελικά, έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα εκχιονιστικά, και τα οχήματα άρχισαν να κινούνται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες, ενώ απομακρύνθηκαν και οι νταλίκες που είχαν διπλώσει.Εκτιμάται πάντως ότι θα πάρει αρκετές ώρες μέχρι να αποσυμφορηθεί η εθνική οδός, αφού τα αυτοκίνητα κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα στο τμήμα Κάστρο-Μαλεσίνα.

Λεωφορείο γεμάτο επιβάτες εγκλωβίστηκε λόγω χιονοθύελλας στην Εθνική οδό (110522)

 

Η στιγμή που ανοίγει η ροή των οχημάτων: 

 

 

"

"

"

 

 

Πού υπάρχει πρόβλημα σύμφωνα με την Τροχαία

Σύμφωνα με την Τροχαία, η κατάσταση ώρα 20:00 είναι η εξής: 

- Στα διόδια Τραγάνας, στο ρεύμα προς Αθήνα η ροή διεξάγεται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες. Εκχιονιστικά προσπαθούν να καθαρίσουν το οδόστρωμα από το χιόνι, ενώ απομακρύνθηκαν τα επικαθήμενα βαρέων οχημάτων που είχαν διπλώσει πάνω στο ρεύμα προς Λαμία.  

Προβλήματα στην Αθήνα

-Διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του γηπέδου Διονύσου, έως την εκκλησία του Αγίου Πέτρου.

-Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πεντέλη, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου, ενώ στη λεωφόρο Πάρνηθος, μέχρι πριν από λίγη ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

-Κλειστή στα Βίλλια η Αθηνών-Θηβών

Παραμένει κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθήνας-Θήβας προς Θήβα από τη διασταύρωση Βιλλίων.

Σώοι οι επιβάτες του λεωφορείου

Απεγκλωβίστηκαν τελικά επιτυχώς και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην πόλη με 4Χ4 οι 34 επιβάτες του λεωφορείου  που παρέμειναν για 2 τουλάχιστον ώρες  εγκλωβισμένοι στην Επαρχιακή Οδό Πούντας - Καλαβρύτων, καθώς έκλεισε ο δρόμος λόγω σφοδρής χιονοθύελλας. Παγιδευμένα παραμένουν και άλλα οχήματα κατά μήκος του δρόμου, τον οποίο έχει πλήξει ισχυρή χιονοθύελλα, σύμφωνα με το Tempo24, ενώ έχουν υπάρξει και συγκρούσεις με υλικές ευτυχώς ζημιές.
 

Λεωφορείο γεμάτο επιβάτες εγκλωβίστηκε λόγω χιονοθύελλας στην Εθνική οδό

Κι άλλα προβλήματα στην Πελοπόννησο

Στην περιοχή της Πούντας των Καλαβρύτων, η Αστυνομία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία, καθώς «δίπλωσε» μια νταλίκα. Στο σημείο βρίσκονται ακινητοποιημένα ένα λεωφορείο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά, οι οδηγοί και οι επιβάτες των οποίων περιμένουν να απομακρυνθεί η νταλίκα, ώστε να δοθεί και πάλι ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Όσον αφορά στην κίνηση στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων που συνδέουν τα Καλάβρυτα με την Πάτρα και το Αίγιο, όπως και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων και της ορεινής Αιγιάλειας. Μάλιστα, αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο Μέγα Σπήλαιο και στο Μάνεσι, επειδή οι οδηγοί δεν ήσαν εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Λεωφορείο γεμάτο επιβάτες εγκλωβίστηκε λόγω χιονοθύελλας στην Εθνική οδό

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Όπως είπε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, υπάρχουν περιπτώσεις που ακινητοποιούνται οχήματα επειδή δεν διαθέτουν αλυσίδες, αλλά περνούν συνέχεια εκχιονιστικά μηχανήματα και ανοίγουν αμέσως τους δρόμους.

Ο μόνος δρόμος που είναι κλειστός, είναι η δημοτική οδός που συνδέει την κοινότητα Περιστέρα με το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Λεωφορείο γεμάτο επιβάτες εγκλωβίστηκε λόγω χιονοθύελλας στην Εθνική οδό

ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Στο μεταξύ, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στον Πατραϊκό και Κορινθιακό κόλπο υπάρχει μερικός αποκλεισμός της κίνησης στην γέφυρα του Ρίου -Αντιρρίου. Συγκεκριμένα απαγορεύθηκε για λόγους ασφαλείας η διέλευση των δικύκλων και των φορτηγών που δεν μεταφέρουν φορτία.

Επίσης, το κύμα κακοκαιρίας πλήττει και την ορεινή Ναυπακτία. Λόγω της χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το Χάνι Λιόλιου έως τον Ψηλό Σταυρό, καθώς και προς Περδικόβρυση, Κλεπά και Λιβαδάκι.

Λεωφορείο γεμάτο επιβάτες εγκλωβίστηκε λόγω χιονοθύελλας στην Εθνική οδό

Ακόμη, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας από Καταφύγιο προς Αναβρύτη, Κεντρική, Ασπριά και Άνω Χώρα, από Γραμμένη Οξυά προς Λεύκα και Μανδρινή, από Ανεμάκι, προς Ελευθεριανή και από Αμπελακιώτισσα προς Κρυονέρια Γρηγόρι και Ελατόβρυση.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως και στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας- Προυσσού, από το 11ο χιλιόμετρο έως τα όρια του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Πηγή φωτό-βίντεο:lamiareport.gr, tvstar.gr