Χριστούγεννα 2017: To αιώνιο δίλημμα: Μελομακάρονα ή Κουραμπιέδες; Πάντως για να σου πετύχουν τα μελομακάρονα διάβασε προσεκτικά τα παρακάτω tips:
Αν θέλεις τα μελομακάρονά σου να είναι λίγο μελωμένα άφησε τα (κατά τη διάρκεια του μελώματος) μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν φυσαλίδες, διαφορετικά τα αφήνεις περισσότερη ώρα.
Για να μην σου “σπάσουν” την ώρα που θα τα μελώνεις, θα πρέπει το ένα από τα δύο (ή τα μελομακάρονα ή το σιρόπι) να είναι ζεστό και το άλλο κρύο. Προσωπικά προτιμώ κρύο σιρόπι και ζεστά μελομακάρονα, κατευθείαν από τον φούρνο.
Προσοχή στο ψήσιμο! Θα πρέπει να ψήσεις τα μελομακάρονα μέχρι να πάρουν χρώμα, όχι παραπάνω γιατί μετά δεν θα μπορούν να ρουφήξουν το σιρόπι.
Ένα παραδοσιακό μυστικό για πιο νόστιμα μελομακάρονα είναι το εξής: Aφού έχεις πλάσει την ζύμη, πριν φτιάξεις το σχήμα του μελομακάρονου, βάλε ένα ολόκληρο καρύδι στη μέση της ζύμης (ολόκληρο όχι τριμμένο) και μετά πλάσε το μελομακάρονο. Το μελομακάρονο και θα πάρει την γεύση από το καρύδι αλλά και θα είναι σαν γεμιστό.
Το μέλι που θα χρησιμοποιήσεις για το σιρόπιασμα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτόρρευστο (δηλαδή ανθέων ή θυμαρίσιο). Και αυτό ώστε αν προστεθεί αδιάλυτο να διαποτίσει εύκολα το ζυμάρι.
Μην ρίξεις όλο το αλεύρι από την αρχή γιατί μπορεί να σου βγει πολύ σφιχτή η ζύμη. Ρίχνε λίγο- λίγο για να παρακολουθείς πόσο θα χρειαστεί.
Κακοκαιρία Express με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους: Ήχησε το 112 σε Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Μαγνησία, Σποράδες, βόρειο Αιγαίο και Βόρεια Εύβοια