Δικάζονται ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Κέρκυρας!

Δικάζονται ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Κέρκυρας!
Ενημερώθηκε: 21/05/18 - 16:32

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κέρκυρας θα βρεθεί ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Νικολούζος και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Σπύρος Ασπιώτης.

Ο λόγος αυτής τους της παραπομπής είναι η μήνυση που ασκήθηκε εναντίων τους από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Τεμπλονίου, για παράβαση περιβαλλοντολογικών διατάξεων με τη δίκη να ξεκινάει αύριο, στις 12:00.

Σε δελτίο τύπου που έστειλε το γραφείο Τύπου, ο δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, σε δήλωση του αναφέρει ως «απαράδεκτη τη σύλληψη και τη ποινική δίωξη που συστάθηκε εναντίον του και του αντιδημάρχου», ενώ τονίζει ότι «στο δικαστήριο θα δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξει την επιχειρηματολογία του».

Διαβάστε ακόμα: Κέρκυρα: «Καμπανάκι» πολιτών να μεταφερθούν τα σκουπίδια σε ΧΥΤΑ εκτός του νησιού

Συγκεκριμένα, η δήλωση του δημάρχου Κέρκυρας αναφέρει: «Θεωρώ απαράδεκτη τη σύλληψη και ποινική δίωξή μας κατά τη διάρκεια άσκησης του νόμιμου καθήκοντός μας, που ήταν ο έλεγχος του χώρου του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και τις συνθήκες υπό τις οποίες δεν μπορούσε να γίνει εναπόθεση απορριμμάτων. Τη στιγμή μάλιστα που – μέχρι στιγμής – δεν έχουμε οποιαδήποτε ενημέρωση για την πρόοδο και τα αποτελέσματα των ερευνών για υποθέσεις που αφορούν το μείζον θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως π.χ. οι δολιοφθορές στο ΧΥΤΥ Λευκίμμης. Στο δικαστήριο της Τρίτης θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξουμε την επιχειρηματολογία μας. Μετά την εξέλιξη αυτή, δε συντρέχει λόγος διακοπής της αποκομιδής, η οποία ξαναρχίζει σήμερα».

Από τη μεριά του και ο Δήμος, μετά τα γεγονότα που εξελίχθησαν χθες το πρωί στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, κατέθεσε μήνυση εναντίον μέλους του Συλλόγου που προξένησε φθορές σε αυτοκίνητο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου.