Δολοφονία ταξιτζή-Καστοριά:Δις ισόβια για τον αστυνομικό

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στον ειδικό φρουρό που σκότωσε τον 52χρονο ταξιτζή στην Καστοριά
Ενημερώθηκε: 02/03/18 - 17:20

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στον ειδικό φρουρό που σκότωσε πριν από έναν χρόνο τον 52χρονο ταξιτζή στην Καστοριά.

Έτσι, το Μικτό Ορκωτό Κοζάνης τον καταδίκασε σε δις ισόβια, κάνοντας δεχτή την πρόταση της εισαγγελέως και απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης.Είναι χαρακτηριστικό ότι στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, ο ειδικός φρουρός ζαλίστηκε και τον μετέφεραν σε άλλο σημείο.

"

"

Συναγερμός στην Καστοριά-Βρέθηκε νεκρός οδηγός ταξί από πυροβολισμό!

 

Το χρονικό

Ο 52χρονος οδηγός ταξί, σύζυγος και πατέρας δύο νεαρών αγοριών, δεν είχε δώσει σημάδια ζωής και ο 24χρονος γιος του αποφάσισε να πάει στην Αστυνομία και να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Από εκείνη την ώρα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου, στις οποίες συμμετείχαν και συνάδελφοί του, έως ότου εντοπίστηκε το ταξί, 10 χλμ., μακριά από την πόλη της Καστοριάς, στην άκρη του δρόμου και στην περιοχή Λεύκη Καστοριάς, ενώ 40-50 μέτρα μακριά από το ταξί βρέθηκε η σορός του θύματος.

Δολοφονία ταξιτζή-Καστοριά: Ένταση και λιποθυμίες στο δικαστήριο-Το χρονικό

 

Από την πρώτη στιγμή κλήθηκε κλιμάκιο της Ασφάλειας Καστοριάς και ιατροδικαστής στο σημείο, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα πως το θύμα είχε δεχτεί τρεις πυροβολισμούς από 45αρι όπλο και συγκεκριμένα έφερε ένα διαμπερές τραύμα στον δεξί άνω θώρακα στο δεξί στήθος και την καθοριστική βολή στον δεξί κρόταφο…

Ήταν μία εν ψυχρώ εκτέλεση… Ο δολοφόνος έβγαλε τον οδηγό ταξί από το αυτοκίνητο, τον οδήγησε στο χωράφι και τον εκτέλεσε. Σύντομα, οι αστυνομικοί εντόπισαν υλικό από κάμερες καταστημάτων από το σημείο, στο οποίο επιβιβάστηκε ο δράστης ως πελάτης στην Καστοριά.

Ανατροπή- Συνέλαβαν αστυνομικό για τη δολοφονία του ταξιτζή στην Καστοριά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

 

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως ο …«πελάτης» ήταν συνάδελφός τους και μάλιστα ένας 30χρονος ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην ΟΠΚΕ της Καστοριάς και συνδυασμό με μαρτυρίες, τον συνέλαβαν και σχεδόν αμέσως ομολόγησε την πράξη του.

Ο δράστης οδήγησε μάλιστα το θύμα του στο χωράφι το πατέρα του, καθώς και ο αστυνομικός από την Καστοριά κατάγεται και εκεί τον εκτέλεσε με το προσωπικό του πιστόλι που φέρει νόμιμα και το οποίο μάλιστα το είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, όταν υπηρετούσε στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής και σύλληψης του ηγέτη του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη, στο Μοναστηράκι, τον Ιούλιο του 2014.