Δολοφονία Ζέμπερη: Η απολογία που αλλάζει τα δεδομένα! (ΦΩΤΟ)

 
Δολοφονία Ζέμπερη: Η απολογία που αλλάζει τα δεδομένα! (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 16/01/18 - 21:30

Δολοφονία Ζέμπερη: Αλλάζει τα δεδομένα και μπερδεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση η συμπληρωματική απολογία του καθ' ομολογία δράστη της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, την οποία έδωσε ενώπιον του ανακριτή σήμερα Τρίτη (16/01).

Ο Μανώλης Σοροπίδης ισχυρίστηκε εκ νέου σήμερα ότι η δολοφονία έγινε κατά παραγγελία, υποστηρίζοντας ότι την χαριστική βολή στην άτυχη εφοριακό δεν την έδωσε αυτός, καθώς ο ίδιος μόνο την τραυμάτισε, και ζήτησε να μπει και σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων! Μεταξύ άλλων συνεχίζει να κατονομάζει τον γνωστό δικηγόρο ως ηθικό αυτουργό ενώ μιλά με λεπτομέρειες για τον άνθρωπο με το ψευδώνυμο «Χάρης» ο οποίος, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, είναι αστυνομικός του τμήματος Μεταγωγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Δολοφονία Ζέμπερη: Αποκαλυπτική η συμπληρωματική απολογία του δολοφόνου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως είπε στην συμπληρωματική απολογία του ενώπιον του 18ου τακτικού ανακριτή, συνάντησε τον δικηγόρο τυχαία στην Ευελπίδων, όπου τού είπε:

«Μανώλη δε σε βλέπω καλά, πίνεις κάτι;». Εγώ του απάντησα ότι παίρνω πρέζα. Του είπα ότι θέλω να φτιάξω το καΐκι μου και μου είπε ότι έχει λύση στο πρόβλημά μου. Μου έδωσε 40 ευρώ και μου ζήτησε να τον περιμένω σε ένα καφέ απέναντι από την Ευελπίδων, αλλά να καθίσω έξω. Έπειτα από 45 λεπτά ήρθε αρχικά ο Χάρης και μετά ο δικηγόρος. Μου είπε ότι έχει μια πρόταση για μένα την οποία αν δεχόμουν θα έβγαζα 30.000 ευρώ”

Οπως λέει, ο δικηγόρος του είπε πως υπάρχει μία κοπέλα, η οποία έχει κάνει πολύ κακό, και έχει πετάξει οικογένειες στο δρόμο. «Μου ζήτησε να την βγάλω από τη μέση για 3-4 μήνες, μέσα στο 2018. Στη συνέχεια μου είπε ότι ο Χάρης θα μου δώσει μία φωτογραφία και κάποια λεφτά και άλλη στιγμή θα σου δώσει ένα μαχαίρι το οποίο θα σου δείξει πως θα το χρησιμοποιήσεις».

δ

Οπως υποστηρίζει ο ίδιος δεν αντέχει στην θέα του αίματος. Αλλα τότε ο δικηγόρος έβγαλε από ένα ντοσιέ “ένα φύλλο χαρτί και μου έκοψε ένα χαρτάκι και μου είπε να πάρω το μισό εκείνη τη στιγμή και το άλλο μισό την επόμενη μέρα. Έδωσα τηλέφωνο και διεύθυνση, ο δικηγόρος μου έδωσε 350 ευρώ για να πάρω ηρωίνη και έφυγε».

Το ίδιο βράδυ συνάντησε τον Χάρη, ο οποίος φορούσε περούκα, είχε μουστάκι και μούσι. Του είπε να παίρνει μισό...χαρτάκι κάθε μέρα. Του έδωσε μία φωτογραφία της Δώρας και 6.οοο ευρώ. Του είπε να την παρακολουθεί στο νεκροταφείο. Στη συνέχεια άφηνε το παράθυρο του σπιτιού του ανοιχτό για να του «πετάει» χαρτάκια μεθαμφεταμίνης.

«Πήγα την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο και είδα την κοπέλα στο μνήμα. Δύο εβδομάδες μετά την πρώτη συνάντηση ήρθε ο Χάρης και μου έδωσε ένα μαχαίρι. Μου είπε να βάλω το δάχτυλο στη λεπίδα όταν τη χτυπήσω για να μη μπει πολύ βαθιά. Μετά από δύο εβδομάδες ήρθε ο Χάρης και μου είπε ότι η δουλειά πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα γιατί θα είχε αυτή τα στικάκια που θέλανε». Οπως υποστηρίζει, αυτό που ήθελε ο δικηγόρος ήταν το περιεχόμενο της τσάντας.

«Στις 18 Οκτωβρίου με βρήκε ο Χάρης και μου είπε ότι σήμερα θα γίνει η δουλειά και να πάω στο Νεκροταφείο από τις 3. Μετά από λίγο ήρθε και η κοπέλα. Κάποια στιγμή έβλεπα την τσάντα της κοπέλας αλλά όχι την ίδια και αποφάσισα να πάω να την πάρω χωρίς να της κάνω κακό. Η κοπέλα τελικά με είδε και άρχιζε να φωνάζει «κλέφτης, κλέφτης». Έχασα την ισορροπία μου και έπεσα πάνω της και οι δύο στο έδαφος. Μετά την πάλη, η κοπέλα περπατούσε όταν έφυγα. Όταν έλαβε έκταση η υπόθεση αναζήτησα τον δικηγόρο στη Λουκάρεως αλλά με απέφυγε.

Συνάντησα στην Ευελπίδων τον Χάρη, όπως είχε συμφωνηθεί να γίνει μετά την πράξη, ο οποίο μου ζήτησε να κάψω την τσάντα και το περιεχόμενό της και να του φέρω τις στάχτες. Το έκανα αλλά άφησα τη στάχτη στο οικόπεδο. Την άλλη μέρα προμηθεύτηκα στάχτη από αθίγγανους και την πήγα στο Χάρη. Τον ξαναείδα στο Μεταγωγών όταν προσπάθησε να μου βάλει στο στόμα ένα χάπι, αλλά δεν το κατάπια. Ήταν ποντικοφάρμακο. Θεωρώ ότι την κοπέλα την χτύπησαν θανάσιμα κάποια άλλοι άγνωστοι δράστες καθώς περπατούσε στο διάδρομο του νεκροταφείου. Την ήθελαν νεκρή γιατί ενοχλούσε τους πελάτες του δικηγόρου. Ο Χάρης πριν μου δώσει το χάπι με χτυπούσε μαζί με έναν άλλο στο Μεταγωγών και το τραβούσε με το κινητό του. Δεν τα είπα όλα αυτά στις προηγούμενες απολογίες μου γιατί φοβόμουν για την κόρη μου, αλλά τώρα είναι ασφαλής» καταλήγει ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος.