Δώρα Ζέμπερη: Αποκάλυψη! Το νέο στοιχείο που δείχνει τον δολοφόνο

Δώρα Ζέμπερη: Αποκάλυψη! Το νέο στοιχείο που δείχνει τον δολοφόνο
Ενημερώθηκε: 03/11/17 - 12:15

Δώρα Ζέμπερη: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον δολοφόνο της άτυχης 32χρονης εφοριακού. Στη φαρέτρα της αστυνομίας έχουν προστεθεί οι κάμερες γύρω από το νεκροταφείο που φαίνεται να δείχνουν τους υπόπτους. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σήμερα Παρασκευή (03/11), οι φωτογραφίες προέρχονται από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων αλλο­δαπών στην οδό Μενάνδρου, στο κέντρο της Αθήνας.

Σε αυτές, απεικονίζονται άτομα-πελάτες, που ενδέχεται να διαπραγματεύθηκαν την πώληση του κινητού τηλεφώνου της άτυχης κοπέλας. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται σε φωτογραφία που απεικονίζει άνδρα ηλικίας άνω των 60 ετών. Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν πρόκειται πράγματι για τον δολοφόνο τη κοπέλας, ωστόσο το γεγονός ότι λίγη ώρα μετά τον φόνο βρέθηκε στο κατάστημα όπου πιθανολογείται ότι πουλήθηκε το κινητό τον καθιστά ύποπτο.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, μετά τη δολοφονία, η προσοχή των αστυνομι­κών τη Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στράφηκε στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον της εφοριακού. Στον 11ο όροφο τη Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κλήθηκαν να καταθέσουν συγγενείς και συνάδελφοί της δίχως από τις μαρτυρίες τους να προκύψουν σημαντικά στοιχεία για τα κίνητρα ή την ταυτότητα του δράστη. Προσωρινά μάλιστα, σημειώνει η «Καθημερινή», την κατάσταση περιέπλεξε ο πατέρας τη 32χρονής, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι τη στιγμή του φόνου περνούσε με το ταξί του έξω από το νεκρο­ταφείο και ενδεχομένου επιβίβασε σ' αυτό τον φονιά τη κόρης του.

Η έρευνα έμοιαζε να οδηγείται σε τέλμα, ωστόσο τα στοιχεία που παρείχαν στους ερευνητές του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτο­νιών οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανέτρεψαν τα δεδομένα. Αποκαλύφθηκε ότι το κινητό τηλέφωνο τη 32χρονη, το οποίο ο δολοφόνος είχε αφαιρέσει μαζί με την τσάντα της εξέπεμπε για αρκετά λεπτά μετά τον φόνο και ενεργο­ποίησε κεραία κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή τη Ομόνοιας, πριν απενεργοποιηθεί. Την είδηση επιβεβαίωσαν την Τετάρτη (01/11), αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από αυτό, αστυνομικοί τη Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησαν εντατικές έρευνές στα καταστήματα πώλησης κινητών τηλεφώνων τη περιοχής - και μετά κοπιώδη προσπάθεια κα­τέληξαν σε εκείνο όπου πιθανο­λογείται ότι πουλήθηκε το επίμαχο τηλέφωνο. Ανέτρεξαν στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας που λειτουργεί στο εσωτερικό του και εντόπισαν εικόνες υπόπτων που ενδέχεται να διέθεσαν προ5 πώ­ληση το κινητό Οι αστυνομικοί διεξάγουν ξεχωριστή έρευνα για καθέναν απ' αυτούς προκειμένου να «δέσουν» τα στοιχεία για τον νούμερο ένα ύποπτο.