Η «εθνοκάθαρση» του Ράμα στην Χειμάρρα συνεχίζεται - Αυτό είναι το σατανικό του σχέδιο

Το ανθελληνικό σχέδιο Ράμα στη Χειμάρρα-Στημένες συνελεύσεις, κατεδαφίσεις και το όνειρο που θα μείνει όνειρο για ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 18/10/17 - 17:09

Με πρόσχημα την τουριστική ανάπτυξη ο Έντι Ράμα εφαρμόζει αδίσταχτα ένα τουλάχιστον χυδαίο αλβανικό σχέδιο για να αποδεκατίσει ουσιαστικά τον ελληνικό πληθυσμό στην Χειμάρρα.

Η Εθνική Πολεοδομική Επιτροπή της Χειμάρρας,  προχώρησε στην έγκριση ενός αμφιλεγόμενου πολεοδομικού σχεδίου εθνοκάθαρσης στην Χειμάρρα,κι ενώ οι κάτοικοι δίνουν εδώ και καιρό αγώνα για να κρατήσουν τις περιουσίες τους, καταγγέλλοντας ανοιχτά ότι η αλβανική κυβέρνηση προχωρά στη δήμευση των περιουσιών τους και ως εκ τούτου, στην εκδίωξή τους. Σε ρεπορτάζ που είχε παρουσιάσει ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 στο κεντρικό του δελτίο, Έλληνες κάτοικοι της Χειμάρρας, με την αγωνία στις φωνές τους να είναι έκδηλη, μιλούσαν για τις ενέργειες των αλβανικών αρχών, μέσω των οποίων ανατρέπεται η ζωή τους και χάνεται το βιος τους.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο Ράμα

Είναι μια συρραφή σχεδίων τα οποία έχουν εφαρμοστεί εν μέρει από τον αδίστακτο Ράμα , καθώς έχουν ήδη κατεδαφιστεί το προηγούμενο διάστημα κατοικίες και επιχειρήσεις, ενώ πλέον συμπεριλαμβάνονται και  απαλλοτριώσεις κτημάτων με σκοπό να χτιστούν νέοι οικισμοί οι οποίοι δεν θα στελεχώνονται από τους παραμερισμένους Έλληνες!  

Το παραπάνω σχέδιο εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χειμάρρας στις 30 Αυγούστου σε μια επί της ουσίας στημένη συνέλευση στο απομακρυσμένο χωριό Κούτσι, λίγο πιο μακρυά από την Χειμάρρα και αστυνομοκρατούμενο ώστε να μην μπορούν να επέμβουν οι κάτοικοι της Χειμάρρας. Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης αντέδρασαν και κατέφυγαν στο διοικητικό δικαστήριο για να ακυρώσουν την απόφαση της έγκρισης του σχεδίου, όμως ο Ράμα στέκεται ακλόνητο εμπόδιο στην προσπάθεια ακύρωσης. 

Στην συνέλευση-παρωδία, η Εθνική Επιτροπή Πολεοδομίας ενέκρινε και την άδεια οικοδόμησης τουριστικού θέρετρου στην παραλία Γυαλί του χωριού Βουνό της Χιμάρας που όμως αποτελεί παρανομία στην παρανομία, καθώς το συγκεκριμένο θέρετρο έχει ήδη κατασκευαστεί εδώ και αρκετό καιρό, οπότε πρόκειται για απόφαση νομιμοποίησης μιας αυθαίρετης οικοδομής πάνω σε καταπατημένα κτήματα.Μέχρι και ο επενδυτής της εταιρείας που ανέλαβε να χτίσει το πολυτελές θέρετρο απασχολεί τις αλβανικές Αρχές, καθώς είναι φυγάς και καταζητούμενος από την αλβανική εισαγγελία για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής από εμπορία καυσίμων!

Και νέο τουριστικό θέρετρο!

Ο Ράμα όμως δεν σταματά εδώ.Μέσα από τις μεθοδεύσεις του και τα στημένα συμβούλια, έχει εγκρίνει ακόμα μία ανέγερση τουριστικού οικισμού στην ελληνική περιοχή Εξαμίλια του δήμου των Αγίων Σαράντα.

Έτσι έκλεισε μια εβδομάδα ανθελληνικού ρεσιτάλ από την Αλβανία καθώς ψήφισε τον γελοίο και προκλητικό νόμο για τις μειονότητες και άνοιξε τον δρόμο για τις κατεδαφίσεις περιουσιών Ελλήνων μειονοτικών.

Ο πανούργος  Ράμα χωρίς να υπολογίζει τις συστάσεις του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικάνικης Πρεσβείας, ετοιμάζεται στα μέσα Μαρτίου να ξεκινήσει όπως λέει, τις συζητήσεις για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς όμως να υπολογίζει  τα χαστούκια που έχει φάει από ΕΕ αλλά και ΗΠΑ  για το διωγμό των Ελλήνων της Χειμάρρας,κάτι που οι εταίροι υπολογίζουν και με το παραπάνω για την προοπτική της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας.