Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Έρχονται νέα μέτρα - Αλλαγές στους κωδικούς μετακίνησης - Ποιες περιοχές μπαίνουν στο κόκκινο

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Έρχονται νέα μέτρα - Αλλαγές στους κωδικούς μετακίνησης - Ποιες περιοχές μπαίνουν στο κόκκινο
Ενημερώθηκε: 03/03/21 - 17:59

Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω της πανδημίας, την αυξητική τάση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού αλλά τις εισαγωγές ασθενών covid-19 καθώς και των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν νέα πιο αυστηρά μέτρα.

Η επιτροπή εξέτασε την επιδημιολογική εικόνα σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας και αποφάσισε νέα μέτρα όπου χρειάζεται, αλλά και αυστηροποίηση των μέτρων σε άλλες περιοχές ώστε να μειώσει την κοινωνική κινητικότητα λόγω και της βρετανικής μετάλλαξης που θεριεύει, ειδικά στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση δεν είναι καλή σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να μπαίνουν κι άλλες περιοχές στο βαθύ κόκκινο όπως η Αττική.

Η επιτροπή προτείνει στο βαθύ κόκκινο να μπει η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Ηράκλειο Κρήτης, η Λευκάδα, η Αρκαδία, η Φθιώτιδα, η Κορινθία, η Αργολίδα, η Χίος, η Σάμος, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Βοιωτία και η Αιτωλοακαρνανία.

Η παράταση της κυκλοφορίας κατά μία ώρα τα Σαββατοκύριακα στην Αττική δηλαδή μέχρι τις 19:00 το απόγευμα, η αλλαγή της χρήσης του κωδικού 6, αλλά και η εισαγωγή χιλιομετρικού περιορισμού στο κωδικό 2 είναι μεταξύ των αλλαγών που αποφασίστηκαν προκειμένου να ανακοπεί η δυναμική της πανδημίας