Έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών

Έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών
Έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών
Έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών
Ενημερώθηκε: 22/12/17 - 10:20

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε, στς 03:25 σήμερα, έξω από το Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως.  Οι άνδρες που άφησαν την τσάντα με τα εκρηκτικά πυροβόλησαν κατά του φρουρού του κτηρίου. Ενας κάλυκας που βρέθηκε έξω από το Εφετείο αποδεικνύει πως οι τρομοκράτες στο Εφετείο πυροβόλησαν εναντίον του αστυνομικού φρουρού.

«Υπάρχουν και πυροβολισμοί κατά του φρουρού. Είναι σίγουρο ότι υπήρξαν πυροβολισμοί» δήλωσε χαρακτηρστικά ο κ. Κοντονής μιλώντας σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Είδα δυο άντρες να κρατούν ένα σακίδιο πλάτης και να έχουν ανέβει τη σκάλα που οδηγεί στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου του Εφετείου. Ήμουν μέσα στο κτίριο και τους είδα από τη τζαμαρία», είναι τα λόγια του αστυνομικού που είδε τους τρομοκράτες να τοποθετούν την βόμβα στο Εφετείο.

«Βγήκα έξω και τους φώναξα "τι θέλετε εδώ;;". Τότε ο ένας από τους δυο άφησε στην κολόνα το σακίδιο και έτρεξαν να φύγουν. Κατέβηκαν τη σκάλα και στην οδό Λουκάρεως ήταν σταθμευμένο ένα νομίζω χρυσάφι αυτοκίνητο στο οποίο μπήκαν και εξαφανίστηκαν....».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ο οδηγός κατέβηκε από το βανάκι και πυροβόλησε χωρίς να είναι σαφές αν πυροβόλησε στον αέρα ή προς τον αστυνομικό. 

Λίγο νωρίτερα, άγνωστος τηλεφώνησε σε εφημερίδα και σε ιστότοπο και προειδοποίησε για την έκρηξη, δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτά.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και πραγματικά στις 03:25 -την ώρα που είχαν πει- πραγματοποιήθηκε η έκρηξη, η οποία προξένησε σοβαρές ζημιές στην είσοδο του Εφετείου, ενώ έσπασαν τζάμια και σε απέναντι κτίρια.

Ο άγνωστος που προειδοποίησε με τηλεφώνημα για την έκρηξη, δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε: "Δεν είναι φάρσα, δώστε προσοχή. Στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, θα εκραγεί βόμβα" και ζήτησε επίμονα να εκκενωθούν και τα δύο κτίρια.

Συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχουν ξεκινήσει έρευνα στο σημείο της έκρηξης, ενώ εκεί βρίσκονται αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση.

Το χτύπημα στο Εφετείο θυμίζει επίθεση της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιώντας σακίδιο πλάτης η Ο.Λ.Α είχε χτυπήσει γραφεία τράπεζας στη Σανταρόζα, καθώς και το κτίριο του ΣΕΒ στο Σύνταγμα. 

 Αναστέλλονται για σήμερα όλες οι λειτουργίες του Εφετείου Αθηνών 

 Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών του Εφετείου Αθηνών για σήμερα (22 Δεκεμβρίου 2017), εξαιτίας εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν από ισχυρή έκρηξη μηχανισμού. 

Σύμφωνα με νέα διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, τα ποινικά δικαστήρια του Εφετείου Αθηνών που συνεδριάζουν μετά από διακοπή κατά τη σημερινή ημερομηνία θα συνεδριάσουν κανονικά στις 11 το πρωί, στις προκαθορισμένες αίθουσες, προκειμένου να ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διακοπής της συνεδρίασης.