Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου: Προσοχή για πλημμύρες

Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου: Προσοχή για πλημμύρες
Ενημερώθηκε: 21/01/19 - 11:33

Καιρός: Ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, μέσω της σελίδας του στο Facebook αναφέρεται στην επιδείνωση του καιρού, που θα σημειωθεί τις επόμενες ώρες.

Μάλιστα εφιστά την προσοχή αφού υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε:

"ΠΡΟΣΟΧΗ το επόμενο τετραήμερο!

Ο κίνδυνος πρόκλησης πλημμυρών κατά τόπους είναι μεγάλος!

Καλημέρα φίλες και φίλοι!

Προσοχή θέλει γενικά το ερχόμενο τετραήμερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας καθώς η χώρα μας δείχνει να εισέρχεται σε μια τροχιά καθημερινών, και σε τοπικό επίπεδο, δυνητικά ισχυρών και πιθανώς πλημμυρογονων βροχοπτώσεων. (καντε κλικ για μεγέθυνση στον χρωματικό προγνωστικό χάρτη)!

Τοπικές πλημμύρες, αύξηση της στάθμης χειμάρρων και ποταμών, αλλά και κατολισθήσεις είναι συνήθως τα αποτελέσματα απο τέτοιου είδους εμμονικές καιρικές καταστάσεις, όποτε κατά την ταπεινή μου γνώμη καλό θα είναι να υπάρχει κάποια επαγρύπνυση και λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης, ειδικά στις περιοχές οπου αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξει και παράταση των έντονων καιρικών φαινομένων και μετά το πέρας του ερχόμενου τετραήμερου!!

Σε κάθε περίπτωση η ακριβής θέση των διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών της εβδομάδας που διανύουμε θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων".