Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Ενημερώθηκε: 18/07/16 - 15:03

Η Χρυσούλα Ρουπακιά, αδελφή του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Γιώργου Ρουπακιά κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας κατάθεσής της δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής οι οποίοι επιχείρησαν να αναδείξουν ότι η σχέση της με τη Χρυσή Αυγή είναι στενότερη από εκείνη που η ίδια ισχυρίζεται.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν συνήγορος πολιτικής αγωγής απευθυνόμενος στην Χρυσούλα Ρουπακιά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τόσο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αδελφός της το βράδυ της δολοφονίας, όσο και το μαχαίρι του φόνου ήταν δικά της, προκαλώντας την έκρηξη της ίδιας, αλλά και των δικηγόρων των κατηγορουμένων.

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: Μετά από όλες αυτές τις συμπτώσεις εσείς δεν έχετε καμία σχέση με το φόνο;

Χρυσούλα Ρουπακιά: Ε όχι δα ... Εσείς για τον εαυτό σας δεν έχετε ευθύνη;

Συνήγορος Υπεράσπισης: Ντροπή σας!

Η ένταση μεταφέρθηκε στο ακροατήριο που χωρίστηκε στα δύο με την πλευρά της οικογένειας Φύσσα να χειροκροτεί και παράλληλα να διαμαρτύρεται για τα σχόλια που ακούγονταν καθόλη τη διάρκεια της δίκης από υποστηρικτές των κατηγορουμένων και την μητέρα της Χρυσούλας Ρουπακιά να φωνάζει προς τον δικηγόρο πολιτικής αγωγής, "φτου σου, πουλημένε".

Ο θείος του Παύλου Φύσσα της απάντησε: "Στα παιδιά σου και στα εγγόνια σου η κατάρα. Στα παιδιά σου Ρουπακιά, που θα βγείτε από πάνω, δολοφόνοι. Ντροπή με αυτό το βδέλυγμα που υποστηρίζετε".

Η πρόεδρος διέκοψε για αύριο τη συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Νωρίτερα, η αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά συγκινημένη είχε καταθέσει ότι ακόμα και σήμερα δεν πιστεύει ότι ο αδελφός της είναι δολοφόνος.

"Δεν πιστεύω ότι εκείνος έχει διαπράξει τη δολοφονία. Εκείνος μου το λέει αλλά δεν θέλω να το πιστέψω" είπε συγκινημένη στο δικαστήριο. "Πιστεύω πως κάτι διαφορετικό υπάρχει που εγώ δεν το γνωρίζω. Εκείνος όμως μου λέει "αν υπήρχε κάτι διαφορετικό , δεν θα το έλεγα για να ελαφρύνω τη θέση μου; " συνέχισε και συμπλήρωσε πως ο αδελφός της, της έχει πει ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του.

Η μάρτυρας επανέλαβε ότι υπήρξε ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής, επιμένοντας ωστόσο ότι είχε λάβει μέρος σε ελάχιστες εκδηλώσεις χωρίς να έχει η ίδια ενεργό ρόλο. Όταν οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής της επέδειξαν φωτογραφία από εκδήλωση στο Μελιγαλά, όπου φορούσε μπλούζα της Χρυσής Αυγής, απάντησε:

Χρ.Ρουπακιά: Αναγνωρίζω εμένα και το σύζυγο μου, φοράμε μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Δεν το θυμόμουν"

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγή: Ξέρετε πως χαιρετούσε ο Χίτλερ;

Χρ.Ρουπακιά: Όχι . Δεν μου άρεσε η ιστορία, είχα 9.

Η μάρτυρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε πως εκείνη την περίοδο είχε περάσει από το μυαλό της πως ο αδελφός της "κάλυπτε" τον κατηγορούμενο Γιώργο Πατέλη ο οποίος φέρεται ως πυρηνάρχης της Νίκαιας.

"Δεν εμμένω στην άποψή μου αυτή ... Δεν ξέρω αν ο Πατέλης ήταν εκεί ή είπε κάτι στον αδελφό μου" υπογράμμισε στη σημερινή της κατάθεση.