Επεισόδια στο ΟΑΚΑ: Δίωξη στους 8 συλληφθέντες - Ανήλικοι οι 5

Επεισόδια στο ΟΑΚΑ: Δίωξη στους 8 συλληφθέντες - Ανήλικοι οι 5
Ενημερώθηκε: 18/03/19 - 18:04

Επεισόδια στο ΟΑΚΑ: Ο εισαγγελέας άσκησε τη Δευτέρα (18/3/2019) διώξεις για στους 8 συλληφθέντες για τα επεισόδια έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο, στο ντέρμπι της Κυριακής (17/3) ενώ παράλληλα ξεκινά η έρευνα για τα έκτροπα που έλαβαν χώρα και εντός του αγωνιστικού χώρου.

Να σημειωθεί ότι, από τα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν οι πέντε είναι ανήλικοι, ενώ οι τέσσερις εξ αυτών φέρονται να έχουν «λευκό» ποινικό μητρώο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 

Στους «8» ασκήθηκε δίωξη για εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ παράλληλα ο εισαγγελέας εξέδωσε και διάταξη για περιοριστικούς όρους, όπως προβλέπει ο νέος νόμος του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Διαβάστε σχετικά: Τα επεισόδια του ΟΑΚΑ έκαναν τον γύρο του κόσμου, έγιναν πρώτο θέμα την γερμανική Bild

 

Με αυτόν του δίνεται το δικαίωμα να τους επιβάλει με την άσκηση της ποινικής δίωξης και περιοριστικούς όρους όπως η απαγόρευση προσέλευσης σε αγωνιστικούς χώρους, κάτι που έγινε στην περίπτωση των «8», και να μην χρειαστεί να περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου.

Όταν η υπόθεση φτάσει στο δικαστήριο, ο δικαστής θα αποφασίσει εάν θα συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα, η μη τήρηση των οποίων ισοδυναμεί με φυλάκιση.