Επίθεση με βιτριόλι: Καταθέτει 35χρονη που θεωρείται η βασική ύποπτη - Ποιος ο ρόλος της δεύτερης

Επίθεση με βιτριόλι: Καταθέτει 35χρονη που θεωρείται η βασική ύποπτη - Ποιος ο ρόλος της δεύτερης
Ενημερώθηκε: 11/06/20 - 12:31

Ως τη βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη, το πρωί της 20ης Μαΐου στην Καλλιθέα, θεωρεί η Αστυνομία την 35χρονη γυναίκα που προσήχθη το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπως τονίζουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η βασική ύποπτη, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε μια τηλεκάρτα - με την οποία κάλεσε εταιρεία ραδιοταξί - καθώς και μια περούκα, είναι ιδιωτική υπάλληλος και κατοικεί στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία στην οποία εργάζεται φέρεται να έχει συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η 34χρονη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η προσαχθείσα φέρεται να διατηρούσε περιστασιακή σχέση με δικηγόρο ο οποίος είχε προσωπική επαφή με την άτυχη 34χρονη, κάτι που θεωρήθηκε από την ύποπτη ως «εμπόδιο» για να υπάρξει μόνιμος δεσμός μαζί του. Αστυνομικοί μιλούν για προγενέστερη «εμμονή» της εν λόγω γυναίκας σε βάρος της 34χρονης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε στην επίθεση στο γραφείο ασφαλιστικής εταιρείας γιατί  ήξερε -μέσα από ένα πλέγμα κοινών γνωριμιών- ότι εκεί εργαζόταν η 34χρονη, και δεν γνώριζε τη διεύθυνση της κατοικίας της.

Η εν λόγω γυναίκα δεν ανήκε στην ομάδα των 5 βασικών υπόπτων αλλά στην ομάδα των 20 υπόπτων που είχε αρχικά συγκροτήσει η ομάδα των αστυνομικών που χειρίζεται την υποθεση.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας προχώρησαν στην προσαγωγή έπειτα από την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από υλικό καμερών ασφαλείας και τη διασταύρωση κάποιων στοιχείων που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη βασική ύποπτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αυτή την ώρα διενεργείται αστυνομική έρευνα στο σπίτι της 35χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται είτε να έχει ήδη προσαχθεί είτε να κληθεί προς εξέταση μια ακόμη γυναίκα, η οποία φέρεται να προμήθευσε το βιτριόλι στην 35χρονη.

Οικονόμου: Αξιολογούνται τα στοιχεία με προσοχή

«Εξετάζεται αυτή τη στιγμή μια βασική ύποπτος και γίνεται με πολύ προσοχή. Αξιολογούνται τα στοιχεία», τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την πορεία της υπόθεσης.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η έρευνα είναι μυστική και πως σε αυτή τη φάση καλό είναι να μην γίνονται προβλέψεις και να περιμένουμε να απαντήσουμε με στοιχεία.

 Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Μετά από ενδελεχή έρευνα προσήχθη σήμερα το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών 35χρονη ημεδαπή η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ημεδαπής στην Καλλιθέα την 20/05/2020.