Επίθεση με βιτριόλι: Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. μετά και την κατάθεση του θύματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίθεση με βιτριόλι: Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. μετά και την κατάθεση του θύματος (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 25/05/20 - 08:33

Έδωσε νέα κατάθεση στην ΕΛ.ΑΣ το θύμα που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα και υποστήριξε ότι η επίθεση που δέχτηκε δεν έχει σχέση με κάποια ερωτική αντιζηλία αλλά έχει να κάνει με τα επαγγελματικά της.

Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν πρόσωπα του κοινωνικού και επαγγελματικού περιβάλλοντος της 34χρονης Ιωάννας αναζητώντας απαντήσεις στο ποιος και γιατί διέπραξε αυτή τη φρικαλέα επίθεση,.

 

Η εκδοχή του δικηγόρου

Το ενδεχόμενο τα κίνητρα πίσω από την άγρια επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης, να ήταν επαγγελματικά άφησε ανοιχτό ο δικηγόρος της άτυχης γυναίκας, Απόστολος Λύτρας μιλώντας στο MEGA.

Σημείωσε μάλιστα πως η ποσότητα του καυστικού υγρού, ήταν τέτοια, που η δράστις είχε αποδεχτεί και το ενδεχόμενο να αφαιρέσει τη ζωή της 34χρονης.

«Πιστεύω ότι η επίθεση σε βάρος μου δεν σχετίζεται με την προσωπική μου ζωή» υποστήριξε εξάλλου η άτυχη γυναίκα μιλώντας στο δικηγόρο της.

«Μπορεί το άτομο που μου επιτέθηκε να πίστευε κάτι για μένα χωρίς, όμως, να ισχύει. Εκτιμώ, ότι γνώριζε τον χώρο στον οποίο εργαζόμουν και αυτό το κατάλαβα από τον τρόπο που κινήθηκε» σημείωσε η 34χρονη

Ο δικηγόρος της 34χρονης, υποστήριξε πως με βάση τον ποινικό κώδικα, η δράστις θα κατηγορηθεί για βαριά σκοπούμενη βλάβη μέχρι δέκα χρόνια, από τα οποία θα εκτίσει τα τέσσερα. «Στην προκειμένη περίπτωση θα μπορούσε να ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, καθώς εάν η 34χρονη είχε καταπιεί σταγόνες από το τοξικό υγρό θα μπορούσε να έχει καταλήξει», τόνισε ο κ. Λύτρας.

Η δράστις γνώριζε την 34χρονη;

Στο μεταξύ κάτι που έκανε εντύπωση στην άτυχη γυναίκα ήταν το γεγονός πως η άγνωστη γυναίκα της επιτέθηκε την ώρα που περίμενε το ασανσέρ στο κτίριο όπου εργάζεται, στην Καλλιθέα, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι είχε πληροφόρηση για το καθημερινό της πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσα από καταθέσεις και μαρτυρίες να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης και να φτάσουν στα ίχνη της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη σκιαγραφήσει το «προφίλ» της μαυροντυμένης γυναίκας με την χειρουργική μάσκα.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι γνώριζε την 34χρονη, είχε προσχεδιάσει την επίθεση και έτσι της έστησε καρτέρι στον χώρο εργασίας της, ενώ όπως φαίνεται είχε διαφορές με το θύμα, αφού η επίθεση δείχνει μένος.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό της δράστριας, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Από την ΕΛ.ΑΣ, θεωρούνται ως αρχικά ύποπτες, δύο γυναίκες -εκ των οποίων η μία αλλοδαπή- θεωρούνται από την ΕΛ.ΑΣ ως αρχικά ύποπτες για την αποτρόπαια επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον της 34χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου που σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης στην λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται το «ΒΗΜΑ», οι υποψίες για τις δύο γυναίκες έχουν δημιουργηθεί από τις πρώτες καταθέσεις που έχουν λάβει οι αξιωματικοί της Αστυνομίας από τις οποίες προέκυψαν δύο ζητήματα πιθανής τριβής (σ.σ. το ένα πολύ παλαιότερο) σε προσωπικές σχέσεις της άτυχης 34χρονης. Χωρίς όμως να υπάρχουν πλήρεις αποσαφηνίσεις και για το τωρινό συμβάν.

Σε μία περίπτωση, οι πληροφορίες προέκυψαν από την κατάθεση φιλικού της προσώπου που προσπάθησε να εξηγήσει μικροεπεισόδιο που φέρεται να υπήρξε με την 34χρονη λίγα 24ωρα πριν την επίθεση εναντίον της.

Για αυτόν τον λόγο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη η επίσημη κατάθεση που θα δώσει σε κλιμάκιο αστυνομικών το θύμα της επίθεσης, ώστε να δώσει σαφή κατεύθυνση στις έρευνες των αστυνομικών.

Η άτυχη γυναίκα έως τώρα φέρεται να μην αναγνωρίζει ποια είναι η μαυροφορεμένη δράστις (σ.σ. δεν είναι 100% σίγουρη ότι είναι γυναίκα), ενώ αρνείται πως είχε οποιαδήποτε προσωπική διένεξη κι εκκρεμότητα. Στη διάρκεια αυτής της κατάθεσης πάντως αναμένεται να υποβληθούν συγκεκριμένες ερωτήσεις από τους αστυνομικούς για πρόσωπα και συμβάντα που έχουν πληροφορηθεί από άλλες καταθέσεις.

Η εν λόγω διαδικασία αναβλήθηκε χθες λόγω της κρίσιμης χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε η ιδιωτική υπάλληλος, με τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ιατρών να περιορίσουν την έκταση των τραυμάτων και των ζημιών που έχουν προκληθεί στο πρόσωπο και στο σώμα της.