Εξαδάκτυλος: Θέμα χρόνου να επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη – Να κλείσουν τα σχολεία τώρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξαδάκτυλος: Θέμα χρόνου να επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη – Να κλείσουν τα σχολεία τώρα
Ενημερώθηκε: 03/02/21 - 19:46

Είναι σαφές ότι η δραστηριότητες που ξεκίνησαν από τις 11 Ιανουαρίου και μετά άφησαν το αποτύπωμα τους, που δεν φέρουν αμφισβήτηση, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

Ο Α. Εξαδάκτυλος μιλώντας στην εκπομπή Livenews και στο Ν. Ευαγγελάτο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και τη μεταδοτικοτητάς τους.

Το αγγλικό στέλεχος είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει παντού. Αν μεταδίδεται 50% ταχύτερα και θα μας υποχρεώνει να παίρνουμε αποφάσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα που θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικές.

Έχουμε αύξηση κρουσμάτων ακριβώς 14 ημέρες μετά το άνοιγμα της Α' βάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν θα πρέπει να περιμένουμε του Αγίου Βαλεντίνου για να ληφθούν μέτρα. Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση το συντομότερο και να δούμε τι άλλο θα απαιτηθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Στο διάστημα 14/12 με 2/1 το click away σε συνδυασμό με κομμωτήρια, κυνήγι και ψάρεμα απέδειξαν ότι δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας, σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι δεν εμβολιάζονται υγειονομικοί, δεδομένου ότι διαχειριζόμαστε τη μεγάλη επιθυμία των ανθρώπων που βρίσκονται εκτός νοσοκομείων, όπου αναζητούν αγωνιωδώς τρόπο για να εμβολιαστούν.

Δεν μπορώ να δικαιολογήσω υγειονομικό ο οποίος δεν θα επιδιώξει να εμβολιαστεί σε αυτή τη φάση.

Πηγή: megatv