Εξιχνιάστηκε η υπόθεση με το νεκρό βρέφος: Ομολόγησε η 22χρονη φοιτήτρια

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση με το νεκρό βρέφος: Ομολόγησε η 22χρονη φοιτήτρια
Ενημερώθηκε: 24/04/18 - 22:17

Εξιχνιάστηκε από τις Αρχές η υπόθεση με το νεκρό βρέφος στη Νέα Σμύρνη, καθώς η 22χρονη φοιτήτρια, που ταυτοποιήθηκε ως η μητέρα του, ομολόγησε τις ειδεχθείς πράξεις της.

Η κοπέλα, που κατοικεί στη Νέα Σμύρνη είχε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, την οποία προσπάθησε να αποκρύψει από τους οικείους της. Όταν γέννησε, σε κατάσταση πανικού, όπως είπε σε αστυνομικούς, προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός και στη συνέχεια εγκατέλειψε το νεογέννητο αγοράκι με τον ομφάλιο λώρο, τυλιγμένο σε ένα σεντόνι και μέσα σε μια πλαστική σακούλα στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στην οδό Πριγκηποννήσων.

Η νεαρή προσήχθη στην ΓΑΔΑ όπου ομολόγησε, ενώ ταυτοποιήθηκε με δείγμα DNA ότι είναι η μητέρα του άτυχου βρέφους. Η φοιτήτρια, έπειτα από την εξέτασή της από αστυνομικούς, διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται, ενώ αύριο αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι νόμιμες διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, το βρέφος γεννήθηκε υγιές και πέθανε πιθανότατα από παθολογικά αίτια, λόγω έλλειψης φροντίδας και εξαιτίας των κακουχιών ως συνέπεια της εγκατάλειψής του στον υπαίθριο, ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας.

Το βρέφος θεωρείται ότι έμεινε τουλάχιστον 12 ώρες στο κρύο προτού ξεψυχήσει. Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, το βρέφος δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις, ενώ η ακριβής αιτία θανάτου του παραμένει απροσδιόριστη. Σε κάθε περίπτωση τα ακριβή αίτια θανάτου του νεογνού θα γίνουν γνωστά μετά τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.