Φως στο Τούνελ: Ισόβια στη χήρα του καπετάνιου

Φως στο Τούνελ: Ισόβια στη χήρα του καπετάνιου
Ενημερώθηκε: 25/07/20 - 10:52

Φως στο Τούνελ: Έξι ολόκληρα χρόνια μετά, το θρίλερ της δολοφονίας του Θανάση Λάμπρου έριξε τίτλους τέλους.

Μετά από μία μαραθώνια δίκη που διήρκησε 18 μήνες, η χήρα του καπετάνιου Δ.Β κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχη. Tο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου την καταδίκασε για την ανθρωποκτονία του συζύγου της. Διατηρήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που της είχε επιβληθεί πρωτόδικα, αφού δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Τόσο στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο όσο και σε πρώτο βαθμό, η Αγγελική Νικολούλη κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου όλα τα στοιχεία από την έρευνα του “Τούνελ” συνεισφέροντας στην απόδοση της Δικαιοσύνης.

Η συζυγοκτόνος οδηγήθηκε ξανά στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών.

Δείτε τι δήλωσαν μετά το τέλος της δίκης, οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος Αλέξης Κούγιας και Γιώργος Γεωργόπουλος καθώς και οι συνήγοροι υπεράσπισης Αλέξης Στεφανάκης και Δημήτρης Γκαβέλας:

Έρευνα για πιθανή εμπλοκή κι άλλου προσώπου

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, αναμένεται η άσκηση νέας δίωξης εναντίον συγκεκριμένου προσώπου για συμμετοχή στο έγκλημα, όπως τόνισε ο εισαγγελέας στο τέλος της αγόρευσής του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 8 Δεκεμβρίου 2014, ο Θανάσης Λάμπρου 42 χρόνων βρέθηκε πυροβολημένος στο σπίτι φίλου του. Το φονικό περίστροφο που ήταν καλυμμένο με το κεφάλι του και το δεξί χέρι του θύματος, ανήκε στον φίλο του. Δικό του ήταν και το ματωμένο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στον καπετάνιο. Ο ίδιος άνθρωπος τον βρήκε αιμόφυρτο στην αυλή του, αλλά Αστυνομία και γιατρός έφτασαν στον τόπο πολύ αργότερα με αποτέλεσμα ο καπετάνιος να εκπνεύσει στην διαδρομή προς το Κέντρο Υγείας.

Η Αγγελική Νικολούλη και οι συνεργάτες της ξεκίνησαν την έρευνα μετά από έκκληση της αδελφής του θύματος. Οι συγγενείς του Θανάση Λάμπρου από την πρώτη στιγμή δεν πίστεψαν πως ο άνθρωπος τους αυτοκτόνησε όπως αρχικά υποστήριξαν οι Αρχές, αλλά ότι δολοφονήθηκε.

Η χήρα του καπετάνιου και δολοφόνος του σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, εμφανίστηκε στην εκπομπή απευθύνοντας έκκληση να βρεθεί ο δράστης και με δική της παρέμβαση κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα συμμετείχε στην έρευνα. Λίγο καιρό αργότερα, η ίδια ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της και ενώ της έγιναν γνωστά όλα τα δικαιώματα της, δέχτηκε να προχωρήσει στην αποκάλυψη όλων όσων συνέβησαν παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Αμέσως μετά, αρνήθηκε να υπογράψει την ομολογία της μετά από υπόδειξη συγγενικού της προσώπου, η οποία όμως έγινε δεκτή στη δικαστική αίθουσα.

Πηγή: anikolouli.gr