Φωτιά – Εύβοια: Διασώθηκε το δάσος Natura (video)

natura
Ενημερώθηκε: 14/08/19 - 22:00

Φωτιά  Έυβοια: Η οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε στην Εύβοια από τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης είναι τεράστια. Οι ειδικοί μιλάνε για ανυπολόγιστη ζημιά σ’ ένα συμπαγές πευκοδάσος που καταστράφηκε ολοσχερώς. Ωστόσο υπάρχει και μια ευχάριστη είδηση καθώς το δάσος Natura σώθηκε!

«Η φωτιά δεν έχει καμία σχέση με το Natura»

Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, γλίτωσε το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς δάσος Natura. O δασάρχης Χαλκίδας Γεώργιος Θαλάσσινος αποκαλύπτει στην κάμερα του Open ότι δεν έχει καμία σχέση η φωτιά με το Natura. «Είναι ανακρίβεια, ο χάρτης είναι σαφής. Η φωτιά δεν έχει καμία σχέση με το Natura».

Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, μιλώντας στο Open δήλωσε ότι ο προστατευόμενος χώρος Natura δεν έχει πληγεί, καθώς η πυρκαγιά κινήθηκε μακρύτερα, χωρίς αυτό να μειώνει το μέγεθος της καταστροφής. Σε ό,τι αφορά την αποτίμηση της καταστροφής το σύνολο των φορέων εκτιμούν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να γίνει η πλήρης αποτίμηση της οικολογικής καταστροφής.

H έκταση της καταστροφής

Η έκταση της καταστροφής υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 20.000 στρέμματα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη να εκτιμά πως έχουν καεί πάνω από 25.000 στρέμματα, ενώ ο διευθυντής Δασών της Εύβοιας κάνει λόγο για 25.000 έως 28.000 στρέμματα. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να αποκαταστήσει η φύση αυτό που η φωτιά κατέστρεψε.