Γεωργίου: Πάλι αντιμέτωπος με κακούργημα

 
Γεωργίου: Πάλι αντιμέτωπος με κακούργημα

Ενημερώθηκε: 15/05/18 - 16:46

Αντιμέτωπος και πάλι με κακούργημα είναι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου, καθώς ο Αρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα που τον είχε απαλλάξει από τις κατηγορίες για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, η οποία έβαλε τη χώρα στην περιπέτεια των Μνημονίων.

Παρά τις διαρκείς πιέσεις των δανειστών για την υπόθεση Γεωργίου, η Δικαιοσύνη μίλησε και το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει η εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου κατά του απαλλακτικού βουλεύματος, το οποίο έβγαζε από το κάδρο των ευθυνών τον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Υστερα από αυτή την εξέλιξη, το θέμα της διόγκωσης του ελλείμματος θα αποτελέσει και πάλι αντικείμενο δικαστικής αποτίμησης από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, δηλαδή από το Εφετείο της Αθήνας.

Ετσι, η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο καλείται για τρίτη φορά να αποφανθεί εάν ο κ. Γεωργίου πρέπει να καθίσει ή όχι στο εδώλιο, κατηγορούμενος για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης που αφορά τις καταγγελίες περί διευκόλυνσης της υπαγωγής της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα της κυρίας Δημητρίου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, άσκησε αναίρεση, καθώς έκρινε ότι το βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου που απάλλαξε τον κ. Γεωργίου έχει νομικά σφάλματα. Το Δικαστικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να μην παραπεμφθεί ο κ. Γεωργίου σε δίκη, κατά πλειοψηφία, καθώς είχε καταγραφεί μειοψηφία από την πλευρά της εισηγήτριας της υπόθεσης.

Αυτή ήταν η δεύτερη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που απάλλαξε τον κ. Γεωργίου για τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 και η δεύτερη αναίρεση που ασκήθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου εκκρεμεί ακόμα μία υπόθεση αναίρεσης με πρωταγωνιστή τον κ. Γεωργίου, που αφορά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών.

Σε αυτή την περίπτωση, η αρμόδια αντιεισαγγελέας έχει προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση που έχει υποβάλει ο κ. Γεωργίου κατά της απόφασης του Εφετείου.

Πηγή: Εφημερίδα "Δημοκρατία"