Χανιά: Ένοχος ο πατέρας για τον ξυλοδαρμό καθηγητή 

 
Χανιά: Ένοχος ο πατέρας για τον ξυλοδαρμό καθηγητή 

Ενημερώθηκε: 16/09/20 - 17:22

Ένοχο έκρινε το δικαστήριο τον πατέρα μαθητή, ο οποίος έδειρε καθηγητή στα Χανιά. Η ποινή που ορίστηκε, είναι φυλάκιση 6 μηνών. Υπάρχει ωστόσο δυνατότητα αναστολής, αν ο γονέας καταβάλει 400 ευρώ για κοινωφελή σκοπό στο Γυμνάσιο του παιδιού του.

flashnews.gr

Σύμφωνα με το , με τη διαδικασία του αυτοφώρου δικάστηκε σήμερα ο 39χρονος πατέρας. Ο άνδρας είχε επιτεθεί φραστικά και σωματικά σε καθηγητή.

Ο 39χρονος άνδρας είχε οδηγηθεί χθες στον εισαγγελέα Χανίων, κατηγορούμενος για βιαιοπραγία, καθώς και για φραστική και σωματική επίθεση σε βάρος εκπαιδευτικού του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο εκπαιδευτικός ζήτησε να βάλει μάσκα το παιδί του 39χρονου πριν εισέλθει στον χώρο του σχολείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν. Του όρισε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για κάθε πράξη. Η ποινή έχει δυνατότητα αναστολής, υπό τον όρο να καταβάλει χρηματικό ποσό ύψους 400 ευρώ για κοινωφελή σκοπό, ως δωρεά στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθέριου Βενιζέλου Χανίων.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη στο δικαστηρίου και αναγνωρισε το λάθος του.

Κατέθεσε και ο εκπαιδευτικός, περιγράφοντας το περιστατικό, αλλά και κάποιοι συνάδελφοι του εκπαιδευτικού, που ήταν παρόντες στο συμβάν.

Έξω από το δικαστήριο, συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί για συμπαράσταση στον συνάδελφό τους, καταδικάζοντας και αυτό, αλλά και κάθε περιστατικό βίας και επίθεσης σε βάρος καθηγητών και δασκάλων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ