Χριστός Ανέστη - Όλη η Ελλάδα γιορτάζει τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης

 
ANASTASI 2023

Ενημερώθηκε: 16/04/23 - 00:15

Φέτος, χωρίς το φόβο του covid19, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι πιστοί συμμετείχαν με κατάνυξη στα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας. Τίμησαν τα Πάθη του Χριστού.

Μεγάλο Σάββατο, χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν στους ναούς για να ακούσουν τις λειτουργίες και να λάβουν μέρος στο μεγαλύτερο γεγονός της ορθόδοξης πίστης.

Η χριστιανοσύνη γιορτάζει την Ανάσταση του Θεανθρώπου και τη νίκη του φωτός απέναντι στο σκοτάδι και της ζωής απέναντι στο θάνατο. Και αυτό το μήνυμα είναι βαθιά ανατρεπτικό. Εκφράζει την ανάγκη να νικήσει η ζωή των ανθρώπων στον αγώνα ενάντια σε ό,τι τη σκοτώνει, την ταπεινώνει, την εξευτελίζει.

Είθε το μήνυμα της νίκης της ζωής επί του θανάτου να φτάσει σε ολόκληρη την Οικουμένη.
Tο Φως της Ανάστασης του Κυρίου να μας καθοδηγεί και να ενδυναμώνει την πίστη μας, καθώς και να αναπτερώνει την ελπίδα όλων μας για ένα καλύτερο αύριο.

Η Ανάσταση είναι η προσδοκία μιας καινούριας μέρας, μιας νέας αρχής, μιας μεγάλης αλλαγής. Είναι η ώθηση που χρειάζεται για να τα «τσουγκρίσουμε» με ό,τι μας στερεί την ελπίδα μιας καινούριας ημέρας, μιας καλύτερης ζωής. Η ώθηση για να καταφέρουμε τα αδύνατα. Οι δυνάμεις του κακού, η βία και η αδικία, να ηττηθούν.

Το μήνυμα της Ανάστασης θέλει και απαιτεί να περάσουμε καλά με τους αγαπημένους μας ανθρώπους…

Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη και Υγεία σε όλους σας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ