Η απάντηση του πιλότου F-4 στα γεγονότα του Αττίλα για τις προκλήσεις σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η απάντηση του πιλότου F-4 στα γεγονότα του Αττίλα για τις προκλήσεις σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 20/07/17 - 12:21

Ο Μιχάλης Κωστάκος τις ημέρες του Αττίλα στην Κύπρο, ήταν ένας από τους χειριστές της ΠΑ που είχαν επιστρέψει από πολύμηνη εκπαίδευση στο νέο αεροσκάφος της ΠΑ: το F-4 Phantom. “Ο εκπαιδευτής μου είχε πετάξει στο Βιετνάμ και είχε καταρρίψεις Mig. Αισθανόμουν ανίκητος μετά από την εκπαίδευση στο F-4. Ήταν υπερόπλο για εκείνη την εποχή”…., αναφέρει ο βετεράνος πιλότος σε συνέντευξή του στον Πάρι Καρβουνόπουλο και το Militaire.gr.

Στις 20 Ιουλίου 1974 ο Μιχάλης Κωστάκος πίστεψε ότι είχε έρθει η ώρα να πολεμήσει με το F-4. Η ΠΑ είχε παραλάβει 18 αεροσκάφη, οι χειριστές ήταν καλά εκπαιδευμένοι. Οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν να τους αντιμετωπίσουν. Μια αποστολή στην Κύπρο έμοιαζε εύκολη. Τουλάχιστον για τους νεαρούς και ενθουσιώδεις τότε πιλότους τους . Ο Μ.Κωστάκος είχε γράψει σε μια από τις 24 βόμβες του F-4 που θα πετούσε: “Fuck you”.

Πέρασαν 48 ώρες χωρίς να φθάσει καμία διαταγή. Στις 22 Ιουλίου επιτέλους διατάσσονται να απογειωθούν. Κατά τη διάρκεια της πτήσης διατάσσονται να προσγειωθούν στο Ηράκλειο… Κι εκεί περίμεναν μάταια την εντολή απογείωσης για μια αποστολή που όπως λέει ο Μιχάλης Κωστάκος στην συνέντευξή του στο Militaire.gr θα άλλαζε πολλά δεδομένα…

Μιλά για πολλά ο βετεράνος αεροπόρος. Όχι μόνο για το χθες, αλλά και για το σήμερα. Για τις προκλήσεις των Τούρκων τους οποίους αντιμετωπίζει με περιφρόνηση για τις “ψευτομαγκιές που κάνουν απειλώντας ελικόπτερα”. “Μαγκιά δεν είναι να απειλείς με το ασύρματο ελικόπτερα, αλλά να κυνηγάς μαχητικά στον αέρα και να του φωνάζεις “θα σε σκίσω μπινέ”.

Πηγή: Militaire.gr

Σχετικά Θέματα:

Γιλντιρίμ-Ακιντζί μαζί στα Κατεχόμενα για τις φιέστες της εισβολής με προκλητικές δηλώσεις

Κοτζιάς: Ελληνική και Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσουν ενωμένες τον τιτάνιο αγώνα τους για τα δίκαια της Κύπρου

 

Σαν σήμερα ξεκίνησε η Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο το 1974-Δεν Ξεχνώ! (ΒΙΝΤΕΟ)