Η ΕΤΓΜΘ για τις ακυρώσεις εκδρομών σχολείων και τα οργανωμένα ταξίδια

Η ΕΤΓΜΘ για τις ακυρώσεις εκδρομών σχολείων και τα οργανωμένα ταξίδια
Ενημερώθηκε: 01/03/20 - 11:49

Η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης εξέδωσε ανακοίνωση  για να ενημερώσει το επιβατικό κοινό, αναφορικά με την στάση των αεροπορικών εταιρειών και των ξενοδοχείων, με αφορμή όπως επισημαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και τη θέση του επαγγελματία Τουριστικού Πράκτορα.

"Η εκάστοτε αεροπορική εταιρεία ανακοινώνει στην ιστοσελίδα της, την πολιτική αλλαγής των κρατήσεων (πλην των πτήσεων charter) που ακολουθεί σήμερα και λόγω της εξάπλωσης του ιού.Οι low cost  αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν στις ιστοσελίδες τους την προσαρμογή τους στα διεθνή μέτρα ασφαλείας και δεν επιστρέφουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.Οι διοικήσεις των ξενοδοχείων στο σύνολό τους στο εσωτερικό της χώρας μας και οι περισσότερες στο εξωτερικό, αρνούνται την επιστροφή των προκαταβολών ή ακόμη και των εξοφλήσεών τους, με αποτέλεσμα να είναι εκ των πραγμάτων αδύνατη η από πλευράς μας, επιστροφή τους στους πελάτες μας", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά τα προγραμματισμένα οργανωμένα ταξίδια, αυτά εκτελούνται κανονικά και για τυχόν ακυρώσεις πελατών με δίκη τους πρωτοβουλία, καταβάλλονται ακυρωτικά από αυτούς σύμφωνα με τους γενικούς όρους των συγκεκριμένων προγραμμάτων.

"Οι τουριστικοί πράκτορες σέβονται όλες τις αποφάσεις των αρμοδίων υπουργείων της Χώρας, που αφορούν την υγεία των πολιτών και συμπράττουν πάντοτε αναλογιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον. Ο τουρισμός αποτελεί το σημαντικότερο οικονομικό κεφάλαιο για την χώρα μας και οι τουριστικοί πράκτορες είναι άξιοι πρεσβευτές του. Η ΕΤΓΜΘ έχει αποστείλει στα αρμόδια υπουργεία τις προτάσεις της και συνιστά στο κοινό  ψύχραιμη αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκύπτουν ", σημειώνεται.