Κακοκαιρία Ευρυδίκη: Επιτέλους νερό στην πολύπαθη Σύμη

Το πρόβλημα του νησιού με την ύδρευση φαίνεται πως λύνεται προσωρινά
Ενημερώθηκε: 16/11/17 - 20:23

Κακοκαιρία Ευρυδίκη: Σοβαρά προβλήματα στις βασικές υποδομές της, όπως η παροχή ρεύματος και νερού, έχει υποστεί η Σύμη, μετά τη νεροποντή που έπληξε το νησί για τουλάχιστον τρεις ώρες, παρασύροντας οχήματα και διάφορα υλικά στον βυθό της θάλασσας. 

Μπορεί τα καιρικά φαινόμενα να πέρασαν σε αυτή τη φάση, άφησαν όμως πίσω τους σοβαρές πληγές στο νησί. Έτσι από το πρωί καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες από τον κρατικό μηχανισμό για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από τη σφοδρή κακοκαιρία και να επανέλθει η ζωή σε κανονικούς ρυθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΜΗ

Το πρόβλημα του νησιού με την ύδρευση φαίνεται πως λύνεται προσωρινά μετά από εντολή του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού.΄Ετσι αποστέλλονται σήμερα 2.000 κυβικά νερού στο νησί για την κάλυψη των άμεσων και επειγουσών αναγκών που έχουν προκύψει, μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Σύμης, κ. Παπακαλοδούκα

Το κόστος της υδροφόρας που ήδη ξεκίνησε το δρομολόγιο καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Επίσης, σε συνεργασία με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης Σύμης, γίνεται ήδη εκτίμηση των ζημιών που έχουν υποστεί οι αφαλατώσεις του νησιού, προκειμένου να εξευρεθούν οι κατάλληλοι πόροι από το εθνικό ΠΔΕ και να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάστασή τους, έτσι ώστε σύντομα να τεθούν σε λειτουργία.