Κακοκαιρία: Κλείνουν σχολεία λόγω Ιανού - Δείτε σε ποιες περιοχές

Κακοκαιρία: Κλείνουν σχολεία λόγω Ιανού - Δείτε σε ποιες περοχές
Ενημερώθηκε: 17/09/20 - 14:34

Κλειστά θα είναι  αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Μέχρι τώρα έγινε γνωστό ότι δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Ζάκυνθο, στην Ηλεία σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Χαλκίδα και στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλες σχετικές ανακοινώσεις.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία του δήμου Δυτικής Αχαΐας

Κλειστά θα μείνουν αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, του δήμου Δυτικής Αχαΐας, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Σπύρου Μυλωνά.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Ζάκυνθος: Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 18/9, τα σχολεία της Ζακύνθου όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν το νησί.

Την απόφαση έλαβε ο δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, ενόψει του μεσογειακού κυκλώνα "Ιανός".

Εκτός της  Ζακύνθου, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία σε Κεφαλονιά, Ιθάκη.

Κλειστά αύριο τα σχολεία στην Ηλεία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλου εξαιτίας της κακοκαιρίας Ιανός.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας των μαθητών, μετά τις μετεωρολογικές προγνώσεις για επικείμενη εκδήλωση ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων.

Ευβοια: Κλειστά σχολεία 

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία και στην Χαλκίδα εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που θα πλήξουν τη χώρα μας.

Με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα και έχοντας υπόψιν το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Ε.Μ.Υ., διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς και των Δομών των Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ για αύριο, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Η διακοπή λειτουργίας θα γίνει για προληπτικούς λόγους ασφαλείας λόγω των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων, που θα επηρεάσουν τον Δήμο Χαλκιδέων αλλά και υγιεινής, καθώς θα είναι δυσχερής η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων πρόληψης από την μετάδοση του κορονοϊού Covid-19 (π.χ. διαλείμματα μάσκας στο προαύλιο, εξαερισμός αιθουσών).

Με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Ψαθά, κλειστά θα είναι και τα σχολεία στο Δήμο Διρφύων -Μεσσαπίων.