Κατάληψη ελληνόκτητων πλοίων: Σε εξέλιξη το διπλωματικό θρίλερ

 
Κατάληψη ελληνόκτητων πλοίων: Αποκαταστάθηκε η επικοινωνία με τα πληρώματα

Ενημερώθηκε: 29/05/22 - 11:52

Συνεχίζεται το διπλωματικό θρίλερ στην υπόθεση της κατάληψης των δύο ελληνόκτητων πλοίων στον Περσικό Κόλπο.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να «απελευθερωθούν» τα μέλη των πληρωμάτων. 

«Το πλήρωμα των δύο ελληνικών τάνκερ δεν έχει συλληφθεί, όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους, προστατεύονται και τους παρέχονται οι απαραίτητες υπηρεσίες ενώ βρίσκονται επί των πλοίων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν, σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες φέρεται να έχει αποκατασταθεί πλήρως η επικοινωνία του Υπουργείου Ναυτιλίας και των δύο πλοιοκτήτριων εταιρειών με το πλήρωμα.

«Είναι ευδιάθετος. Όπως μας είπε, στην αρχή όλα τα μέλη του πληρώματος ταρακουνήθηκαν λίγο. Ήταν σε αμηχανία, αλλά μετά ηρέμησαν. Οι Ιρανοί τους συμπεριφέρονται πάρα πολύ καλά και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι όλα θα πάνε καλά. Έχω μιλήσει και με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη. Θέλω να πιστεύω πως το όλο ζήτημα θα έχει σύντομα αίσιο τέλος. Το πλοίο είναι αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι» δήλωσε στο neakriti.gr ο κ. Δεδεάκης, πατέρας 28χρονου ναυτικού που υπηρετεί σε ένα από τα δύο υπό κατάληψη πλοία.

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι «τους αφήνουν να κυκλοφορούν πάνω στο πλοίο και δεν υπάρχει η πίεση που υπήρχε την πρώτη μέρα. Τώρα τα πράγματα είναι πιο χαλαρά και όπως μας ενημέρωσε τους συμπεριφέρονται πάρα πολύ σωστά. Έχει μείνει μέσα μια μονάδα ασφαλείας, δηλαδή περίπου δέκα άτομα, όχι παραπάνω». 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ