Κεραυνός Ακρόπολη: Σοκάρει η αρχαιοφύλακας: Έπεσα στο έδαφος από την λάμψη

Τα όσα τρομακτικά έζησε περιγράφει αρχαιοφύλακας της Ακρόπολης , η οποία υπέστη εγκαύματα από τον κεραυνό: "Ένιωσα μια λάμψη που με έριξε κάτω". (video)
Ενημερώθηκε: 17/04/19 - 21:04

Σοκάρουν τα όσα διηγούνται οι τραυματίες από τον κεραυνό που έπεσε στην Ακρόπολη το απόγευμα της Τετάρτης (17/4) προκαλώντας πανικό.

Όπως δηλώνει μια από αυτούς στο Star, αρχαιοφύλακας, ξαφνικά κατάλαβε μια λάμψη και βρέθηκε στο έδαφος. Δείχνοντας τα τραύματά της στην κάμερα, φαίνεται πως έχει καεί.

Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες από δύο τουρίστες που περιέγραψαν στον Alpha τα όσα τρομακτικά έζησαν στην Ακρόπολη. Όπως είπαν, ο κεραυνός χτύπησε έναν βράχο, και κομμάτια αυτού πετάχτηκαν.

Ανέφεραν επίσης ότι ήταν κοντά σε μία από τους τραυματίες, η οποία ήταν μέσα στα αίματα και με καμμένα μαλλιά

Κλειστή η Ακρόπολη

Κλειστός παραμένει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης μετά το συμβάν με τον κεραυνό, έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού στην ανακοίνωσή του, «κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο. Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια». 

"

Επιπλέον, η ανακοίνωση αναφέρει: «Όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης».