Κεραυνός στην Ακρόπολη τραυμάτισε 4 άτομα

 
Επεσε κεραυνός στην Ακρόπολη -4 τραυματίες

Ενημερώθηκε: 17/04/19 - 19:55

Το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε το κέντρο της Αθήνας είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί στην Ακρόπολη.

Ενας από τους πολλούς κεραυνούς έπεσε πολύ κοντά στην Ακρόπολη και συγκεκριμένα στο Ερέχθειο, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τέσσερις ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όλοι τους είναι ελαφρά τραυματίες, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έπεσαν τζάμια πάνω τους και οι δύο είναι αρχαιοφύλακες.

Όλα έγιναν πολύ κοντά στα εκδοτήρια εισιτηρίων , ενώ οι άλλοι δύο τραυματίες, είναι τουρίστες που φέρουν τραύματα από τα τζάμια που έσπασαν από το κουβούκλιο των εκδοτηρίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την ισχύ, διαλύθηκε το αλεξικέραυνο αλλά και το κουβούκλιο, ενώ το ΕΚΑΒ έσπευσε άμεσα για το βοήθεια.

Κλειστή η Ακρόπολη

Κλειστός παραμένει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόποληςμ μετά το συμβάν με τον κεραυνό, έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού στην ανακοίνωσή του, «κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο. Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια».

Επιπλέον, η ανακοίνωση αναφέρει: «Όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης».