Κορωνοϊός: Αγωνία για 10 ελληνικά σχολεία που βρίσκονται σε εκδρομές στην Ιταλία

Κορωνοϊός: Αγωνία για 10 ελληνικά σχολεία που βρίσκονται σε εκδρομές στην Ιταλία
Ενημερώθηκε: 23/02/20 - 23:12

Κοροναϊός - Ιταλία: Αγωνία για εκατοντάδες γονείς λόγω του γεγονότος ότι τα παιδιά τους βρίσκονται σε σχολικές εκδρομές στην γειτονική Ιταλία στην οποία έχουν επιβεβαιωθεί πολλά κρούσματα της επιδημίας κοροναϊού, ενώ τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τα σχολεία, τα οποία βρίσκονται ήδη στην Ιταλία σε σχολικές εκδρομές, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, είναι δέκα. 

Συγκεκριμένα, δύο είναι στο Μιλάνο και οκτώ στην Κεντρική και Νότια Ιταλία.

Ήδη το υπουργείο έχει δώσει εντολή να σταματήσουνς όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς την Ιταλία, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα, μέχρι νεωτέρας.

Το θέμα των Ελλήνων μαθητών που βρίσκονται με  τα σχολεία τους στην Ιταλία συζητήθηκε στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε για το θέμα του κοροναϊού στο υπουργείο Παιδείας. Οι επιστήμονες είπαν ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές αυτούς, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, με την οποία δίνεται η εντολή αναστολής όλων των εκδρομών προς την Ιταλία, αναφέρει:

«Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας. Σχετικές εγκύκλιοι θα σταλούν σε όλες τις δομές εκπαίδευσης».