Κορονοϊός: Ο υψηλός αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων απομακρύνει την άρση του lockdown

Κορονοϊός: Ο υψηλός αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων απομακρύνει την άρση του lockdown
Ενημερώθηκε: 24/11/20 - 22:05

Η κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των διασηλωμένων και των θανάτων τις τελευταίες ημέρες απομακρύνει τη άρση του lockdown και την αρχικώς προγραμματισμένη για το τέλος Νοεμβρίου άρσης του μέτρου.

Τα πρωτοφανή δεδομένα ανατρέπουν και την τακτική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που πλέον τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς θα τους υπαγορεύει η εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός θα προβεί σε ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα έναντι του αρχικού σχεδιασμού για ανακοινώσεις ή διάγγελμα την Παρασκευή.

Από την πλευρά του ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στην ΕΡΤ  τόνισε, είμαστε πραγματικά στην επιπεδοποίηση της καμπύλης στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα αρχίζουμε να βλέπουμε και τα στοιχεία μείωσης όπως προέβλεπαν τα λύματα και τα μοντέλα.

Πρόσθεσε, είμαστε σε μια θετική πορεία και θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα του lockdown στην πορεία της πανδημίας με τη θετική έννοια σε ότι αφορά τα κρούσματα. Για τις διασωληνώσεις και τους θανάτους θα έχουμε μια καθυστέρηση ακόμα μέχρι τις 2 με 3 Δεκεμβρίου για να δούμε μια πραγματική κορύφωση και μετά μια αποσυμπίεση και σε αυτούς τους δείκτες, είπε ο κ. Σαρηγιάννης.

Για το πώς μπορεί να γίνει η άρση του lockdown ανέφερε ότι θεωρεί ότι είναι πρόωρο να γίνει άνοιγμα στις 7 Δεκεμβρίου ακόμα και για τα σχολεία καθώς πιστεύει ότι το σύστημα υγείας θα αρχίσει να αποσυμπιέζεται μετά τα μετά την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου όσον αφορά τους θανάτους και τους ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη. Μπορούμε να συζητάμε για άνοιγμα στις 21 Δεκεμβρίου, πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί αν θέλουμε να φτάσουμε με θετικό πνεύμα στις γιορτές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Εκτίμησε ότι μέχρι και την 1η εβδομάδα του Δεκεμβρίου θα υπάρχουν 2.400 κρούσματα ανά ημέρα συνολικά στη χώρα.