Κορονοϊός: Σκέψεις για ξενοδοχεία καραντίνας

 
Έρχονται τα ξενοδοχεία καραντίνας

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 04/07/22 - 14:58

Έκρηξη κρουσμάτων σημειώνεται στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες με τον ΕΟΔΥ να κάνει σήμερα έκτακτη ενημέρωση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Κατά την ενημέρωση ο Πρόεδρος του Οργανισμού Θεοκλής Ζαούτης αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων και στις περιοχές οι οποίες βρίσκονται στο κόκκινο. Πάντως τονίστηκε ότι παρά την αυξητική τάση δεν επιβαρύνονται οι ΜΕΘ και επίσης δεν αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων.

Πηγές από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την παρακολούθηση της κατάστασης στις νησιωτικές περιοχές, ενώ υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία για να αντιμετωπιστούν κενά που ενδεχομένως θα προκύψουν. Επίσης επισημαίνουν ότι έχει ήδη έχει συσταθεί ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσεων μεταξύ της Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Υγείας, του υπουργείο Εσωτερικών, του υπουργείου Τουρισμού και του υπουργείου Ανάπτυξης ώστε να υπάρξει άμεση ανταπόκριση σε έκτακτες καταστάσεις.   

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή χρονιά διαφέρει σημαντικά από τις προηγούμενες, αφού δεν υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας, για να απομονώνονται οι τουρίστες που βρίσκονται θετικοί κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Ωστόσο, η επιδημιολογική εικόνα που διαμορφώνεται  έχει προκαλέσει ήδη τις πρώτες συζητήσεις περί δημιουργίας ξενοδοχείων καραντίνας.

Έρχονται τα ξενοδοχεία καραντίνας

Όπως αναφέρει το in.gr στελέχη της κυβέρνησης κάνουν ήδη συζητήσεις για επαναφορά των ξενοδοχείων καραντίνας στην Ελλάδα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τη λειτουργία δύο μονάδων, το ένα στη Θεσσαλονίκη και το άλλο στην Αθήνα, ως ξενοδοχεία καραντίνας καθώς σκοπός είναι να βρεθεί ένας χώρος στην πρωτεύουσα και την συμπρωτεύουσα προκειμένου ένας τουρίστας που επιθυμεί να απομονωθεί να μην περνά εκ νέου  από τη διαδικασία εύρεσης νέου δωματίου, πράγμα εξαιρετικό δύσκολο ειδικά αυτή την περίοδο.

Αξίζει, πάντως πως παρ΄όλο που το θέμα έχει συζητηθεί, ακόμη δεν έχει δοθεί το πράσινο φως , καθώς υπάρχουν αρκετά γραφειοκρατικά ζητήματα που δεν έχουν διευθετηθεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ